Et profilbilde

Instituttleder
Zafer Özgen { "honorific-suffix": "Instituttleder", "fn": "Zafer Özgen", "tel": "Telefon: 51832386", "email": "zafer.ozgen@uis.no" }

Avdeling/enhet Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Institutt/senter Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag
Tlf priv/mob 901 32 461

Forskningsområder

• - "Rule of Law, Passion of Man: Hans Werner Henze's Autobiographical Opera Der Prinz von Homburg." Paper presentasjon ved Fagkonferanse arrangert av International Musicological Society, Stavanger 2016. Fagfellevurdert.
  • - "Loud and Confusing: 'Turkish Music' as the Representation of the Other in Opera." Paper presentasjon ved Musicology Conference, Istanbul Technical University, Department of Musicology, 2011. Fagfellevurdert.

• - "Monteverdi's opera The Coronation of Poppea." Verkorientering. Universitetet i Stavanger, 2011. Populærvitenskapelig presentasjon.

• - Doctoral Dissertation. Tonality and Chromaticism in Hans Werner Henze's Early Operas. City University of New York, 2009.

• - "Twelve-Tone Composition vs. Tonal Allusions in Hans Werner Henze's Opera Seria The Bassarids." Paper presentasjon ved 15th Nordic Musicological Congress, 2008 Oslo. Fagfellevurdert

• - "Tradition and Beauty: Aspects of Hans Werner Henze's Comic Opera Der junge Lord." Paper presentasjon ved International Hull University Music Analysis Conference. Fagfellevurdert.

• - "Franz Liszt's Prometheus: the Idea of Progress Reflected in the Nineteenth Century Program Music ? Absolute Music Debate." Paper presentasjon ved konferansen Moving Forward, Looking Back: Thinking About Progress 1800 ?1850, arrangert av University of London. Fagfellevurdert.

• - Hovedoppgave - NTNU: The Music of Leo Brouwer. University of Trondheim

• - Hovedoppgave i filosofi: Authenticity ? Truth Content ? Reality of a Work of Art. Middle East Technical University, Ankara, Tyrkia, 1990.

Utvalgte publikasjoner

• "Norwegian Initiatives in Internationalization in Higher Education," foredrag ved Southeast University, Nanjing, Kina, september 2017.

• "Rule of Law, Passion of Man: Hans Werner Henze's Autobiographical Opera Der Prinz von Homburg." Paper presentasjon ved Fagkonferanse arrangert av International Musicological Society, Stavanger 2016. Fagfellevurdert.

• "Monteverdi's opera The Coronation of Poppea." Verkorientering. Universitetet i Stavanger, 2011. Populærvitenskapelig presentasjon.

• Doctoral Dissertation. Tonality and Chromaticism in Hans Werner Henze's Early Operas. City University of New York, 2009.

• "Twelve-Tone Composition vs. Tonal Allusions in Hans Werner Henze's Opera Seria The Bassarids." Paper presentasjon ved 15th Nordic Musicological Congress, 2008 Oslo. Fagfellevurdert

• "Tradition and Beauty: Aspects of Hans Werner Henze's Comic Opera Der junge Lord." Paper presentasjon ved International Hull University Music Analysis Conference. Fagfellevurdert.

• "Franz Liszt's Prometheus: the Idea of Progress Reflected in the Nineteenth Century Program Music ? Absolute Music Debate." Paper presentasjon ved konferansen Moving Forward, Looking Back: Thinking About Progress 1800 ?1850, arrangert av University of London. Fagfellevurdert.

• Hovedoppgave - NTNU: The Music of Leo Brouwer. University of Trondheim

• Hovedoppgave i filosofi: Authenticity ? Truth Content ? Reality of a Work of Art. Middle East Technical University, Ankara, Tyrkia, 1990.

Pågående forskning

Arbeidserfaring

01.10.2015 - 31.07.2016 Prodekan for utdanning, Det kunstfaglige fakultet, UiT Norges arktiske universitet.

01.08.2012 - 30.09.2015 Instituttleder, Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet.
01.08.2002 - 31.07.2012 Førsteamanuensis, Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans/Avdeling for lærerutdanning/Avdeling for førskolelærerutdanning.
01.01.2001 - 31.07.2001 Adjunct Prof. Baruch College, NY, USA.
01.08.1998 - 31.07.2000 Stipendiatstilling, Brandeis University, MA, USA.

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Özgen, Zafer (2017). "Norwegian Initiatives in Internationalization in Higher Education,". Southeast University;