Forskningsetisk seminar

Årets forskningsetiske seminar i regi av forsknings- og innovasjonsavdelingen blir i år avholdt tirsdag 6. desember.

Årlig seminar om forskningsetikk ved UiS

Årets seminar tar for seg ulike aktuelle temaer som er aktuelle innen forskningsetikk.

Professor ved Høgskolen i Bergen, Ole Bjørn Rekdal, vil gi oss et skråblikk på plagiat, som han belyser gjennom det han selv kaller akademiske vandrehistorier. Han vil bli supplert av leder av UiS DC, Hanne Egenæs Staurseth og instituttleder Gro Johnsen. Det hele vil bli avsluttet med en paneldebatt ledet av leder for forskningsetisk utvalg ved UiS, Bård Mæland.

-Jeg mener det er grunnleggende viktig at sentrale forskningsetiske spørsmål blir presentert og diskutert jevnlig ved institusjonen. Årets program inneholder, som tidligere, temaer som har relevans på tvers av faglige skillelinjer, og seminaret bør derfor være svært relevant for de fleste ved UiS, sier rektor Marit Boyesen.

Dato: tirsdag 6. desember 2016, kl. 09:00-13:00

Sted: Måltidets Hus (Ipark), Auditoriet

Fullstendig program.

Påmelding. Siste frist for påmelding er 28.11.16.

Hender og papir