Et profilbilde

Førstelektor
Harald Eikaas { "honorific-suffix": "Førstelektor", "fn": "Harald Eikaas", "tel": "", "email": "harald.eikaas@uis.no" }

Avdeling/enhet Fakultet for utøvende kunstfag
Institutt/senter Fakultet for utøvende kunstfag

Forskningsområder

Utvalgte publikasjoner

Pågående forskning

Arbeidserfaring

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Brathetland, Bente; Skram, Dag; Eikaas, Harald; Økland, Nils Tore Gram (2008). Lokalhistorie på timeplanen Vestlandets historie ut i skolen. Høgskulen i Bergen.
  • Hauge, Torunn Bakken; Eikaas, Harald; Vindenes, Njål; Haugland, Egil; Titt, Rigmor Davidsen (2008). Dido & Aeneas: en opera av Henry Purcell.
  • Vindenes, Njål; Haugland, Egil; Eikaas, Harald; Stalheim, Jostein (2008). Haustspel Urframføring av komposisjon av Jostein Stalheim med tekst av Olav H. Hauge.
  • Eikaas, Harald (2002). "Landet vi arvet", sang av Gunnar Lorentzen. Arrangement for 2 solister og symfoniorkester. Dirigent for Ålesund Symfoniorkester. Sendt på NRK1 17. mai 2002.
  • Eikaas, Harald (2000). CD Luca Francesconi 1. A Fuoco, for guitar and ensemble 2. Piccola Trama, for viola and ensemble 3. Alborada, for guitar 4. Inpulse II, for violin, clarinet and piano Stefan Östresjö, guitar. Universitetet i Oslo.
  • Eikaas, Harald (2000). Frå Wien til Volda Mini disk / program Symfoniorkesteret ved Høgskulen i Volda dirigent: Harald Eikaas solist: Jarle Kristoffersen Program: W.A.Mozart Symfoni nr. 32.
  • Eikaas, Harald (2000). Gageego- konsert Gageego DAT/ Program Konsert med Gageego! dirigent: Harald Eikaas Program: Luca Francesconi: Alborada. Diaforsk.
  • Eikaas, Harald (2000). Mini disk/ program Symfoniorkesteret ved Høgskulen i Volda Nyttårskonsert dirigent: Harald Eikaas solister: Marianne Giske, Øyvind Eiksund, Kanuttebertene musikk av Strauss, Svendsen, Haydn, Bizet m.fl.
  • Eikaas, Harald (2000). Nasjonal festkonsert Symfoniorkesteret ved Høgskulen i Volda dirigent: Harald Eikaas solist: Nils Mortensen Program: R. Nordraak: Ja, vi elsker E. Groven: Hjalarljod.
  • Eikaas, Harald (1999). Avslutningskonsert ved Kyrkjemusikkveka i Volda Høgskulekoret Symfoniorkesteret dirigent : Harald Eikaas solister: Sigyn Birkeland, fagott, Ida Eikaas, sopran, Alf Vatne, bass Program:. Høgskulen i Volda.
  • Eikaas, Harald (2001). Arbeidsnotat. Holbæk seminarium; 2001-03-26 - 2001-03-30.
  • Eikaas, Harald (2002). J. Haydn "Skapelsen" Dirigent for Høgskulekoret og Symfoniorkesteret ved HVO Konserter i Volda kyrkje 24/11 og 25/11 2002.
  • Eikaas, Harald (2001). Nasjonal festkonsert.
  • Eikaas, Harald (2001). Opning av dei nynorske festspel.
  • Eikaas, Harald (2001). Symfonikonsert.
  • Eikaas, Harald; Thortveit, Jorunn (2001). Julekonsert.
  • Eikaas, Harald (2000). Kompendium, 16 sider Om orkesteret og dets instrumenter - en innføring for 4-6 klasse. Pressentasjon av orkesterinstrumentene samt lytteeksempler. Kompendiet utdelt i forbindelse med skolekonsertproduksjon med Bergen Filharmoniske Orkester november 1999.
  • Eikaas, Harald (2000). Konsertproduksjon Bergen Filharmoniske Orkester dirigent: Harald Eikaas 5 konserter for 4- 6 klasse Program: J. Williams: Star Wars, main thema I. Stravinskij: Cirkus Polka.
  • Eikaas, Harald (2000). Konsertproduksjon/program Grevagårdskonsert Den Svenske Marines Musikkår dirigent: Harald Eikaas Verk av Gade, v. Suppé, Arnold v. Kock m.fl.