Fusk og fanteri i forskningen

Vitenskapsakademiet i Stavanger inviterer i Samarbeid med UiS Seniorforum til åpent møte med Professor i biologi, Kristian Gundersen, Universitetet i Oslo.

Mange følger med på Kristian Gundersens debattglade, men kritiske innspill om forståelse, anvendelse og formidling av kunnskap fra forskningens verden. Han bidrar jevnlig i Aftenpostens U-vitenspalte om dårlig forskning, flau formidling, kunnskapsløse politiske forslag og ren fusk. Mange av hans debattinnlegg over tid og i ulike medier gir verdifulle bidrag til et mer kritisk søkelys på forskningens bak- og skyggesider. Professor Gundersen har masser av «civil courage», og går ikke av veien for å påpeke svake sider ved både egne fagområder og andres. Det skal han gjøre i sitt foredrag «Fusk og fanteri i forskningen».

Bilde av Professor Krisian Gundersen, Universitetet i Oslo

Professor Krisian Gundersen, Universitetet i Oslo