De fire årstidene med 1B1. NB KONSERT AVLYST

Institutt for musikk og dans i samarbeid med Stavanger konserthus inviterer til konsert med strykeensemblet 1B1.

To populære verk fra to populære komponister står på programmet denne dagen i foajéen. Vivaldis De fire årstidene trenger vel strengt tatt ikke noen nærmere introduksjon, men i hendene til de unge musikerne i 1B1 får standardverk som dette nytt liv. 1B1 er kjent for å tilføre energi og ikke minst "groove" med sin frie tilnærming til klassikerne. Astor Piazzollas De fire årstidene (Las Cuatro Estaciones porteña) skildrer stemninger i Buenos Aires og er et godt eksempel på Piazzollas "tango nuevo", sjangeren han egenhendig skapte etter å ha studert komposisjon i Paris på 50-tallet. Felles for begge verkene er vakker melodiføring og rytmisk driv, to elementer våre venner 1B1 behersker til fulle. Unge talenter Bjergsted (talentprogrammet til Kulturskolen) deltar på konserten.

(Programtekst hentet fra Stavanger konserthus' nettsider)

UiS logo
1B1s musikere ved East River, New York med Manhattans skyline i bakgrunnen