Prosjekt med pianisten Knut Kristiansen

Institutt for musikk og dans inviterer til konsert med musikk av Thelonious Monk.

Pianist Knut Kristiansen er gjestelærer på IMD i den første av høstens prosjektuker. Han har arrangert Thelonious Monks musikk for ulike besetninger. Mellom 19. og 23. september vil Kristiansen lede flere jazzensembler på IMD og lære dem om Monks liv og musikk. Dette vil resultere i en variert konsert hvor jazzstudentene fremfører resultatet av en ukes intensivt arbeid.

Knut Johan Bratland Kristiansen (født 14. april 1946 i Bergen) er en norsk komponist og jazzmusiker (piano), kjent fra Bergens jazzmiljø primært, og også for sine mange tolkinger av musikken til Thelonious Monk.[1]

I hjembyen spilte han med Mette Rongved vokal, Sture Janson bass, etablerte flere jazzgrupper (bl.a. Bergen Big Band), komponerte for Den Nationale Scene, holdt en rekke kurs og seminar, og fikk for dette Hordaland fylkes kulturpris i 1978

I 1983 mottok han Buddyprisen, bl.a. for bidrag til world music gjennom The Gambian/Norwegian Friendship Orchestra (utgivelse, 1982), latinjazz-gruppen Son Mu (1981) som ga ut Son Mu (1985) og gruppen «Night and Day» (1986). Samtidig var han sentral på Vossajazz.

Han ledet «Monk Memorial»-serien på Kongsberg Jazzfestival (1987) og Nattjazz (1989), samt ledet en rekke musikere på platen Monk Moods. Han fremførte forestillingen «A tribute to Monk» ved Oslo Jazzfestival 1997.

UiS logo