Et profilbilde

Overingeniør
Julie Nikolaisen { "honorific-suffix": "Overingeniør", "fn": "Julie Nikolaisen", "tel": "Telefon: 51832553", "email": "julie.nikolaisen@uis.no" }

Avdeling/enhet Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet
Institutt/senter Institutt for matematikk og naturvitenskap
Laboratorium IMN

Forskningsområder

Utvalgte publikasjoner

Pågående forskning

Arbeidserfaring

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Nikolaisen, Julie (2012). A study on cellular regulation of mitochondrial function. University of Bergen. ISBN 978-82-308-2177-0.
  • Nikolaisen, Julie; Tronstad, Karl Johan (2007). Mitocondrial metabolism and tumor growth control. Institutt for biomedisin, Universitetet i Bergen.
  • Hodneland Nilsson, Linn Iren; Pettersen, Ina Katrine Nitschke; Nikolaisen, Julie; Micklem, David Robert; Dale, Hege Avsnes; Røsland, Gro Vatne; Lorens, James; Tronstad, Karl Johan (2016). Corrigendum: A new live-cell reporter strategy to simultaneously monitor mitochondrial biogenesis and morphology..
  • Nikolaisen, Julie; Hodneland Nilsson, Linn I.; Røland Hagland, Hanne; Koopman, Werner JH; Tronstad, Karl Johan (2013). Mitochondrial function, biogenesis and morphology in cellular stress. Zing Conferences; 2013-02-13 - 2013-02-16.
  • Nikolaisen, Julie; Nilsson Hodneland, Linn I.; Røland Hagland, Hanne; Koopman, Werner JH; Tronstad, Karl Johan (2012). Mitochondrial morphology and biogenesis in cellular stress. 2012-12-10 - 2012-12-12.
  • Nilsson, L I H; Nikolaisen, Julie; Hagland, Hanne; Tronstad, Karl Johan (2012). A mitochondrial reporter system for studies on NRF-1/AMPK activity and regulation in viable cells.
  • Hagland, Hanne; Nikolaisen, Julie; Hodneland, Linn I.; Tronstad, Karl Johan (2008). Mitochondrial function in cancer cell line models.