De frafalne – Om frafall i en skole for alle

Hvorfor er det viktig å forstå frafall i videregående skole? Sosiologiforeningen inviterer til temakveld om frafall.

Vi snakker i dag mye om frafall fra videregående skole. Sosiologiforeningen inviterer til temakveld om frafall og vil gi et innblikk i fenomenet både gjennom frafallselevenes opplevelser, et organisatorisk perspektiv på frafall og arbeid mot frafall i skolen og et innblikk fra et konkret prosjekt i Lindesnesregionen.

Hva mener vi med frafall? Hvorfor er frafall viktig å forstå? Hva betyr det at så mange faller fra, og hvem betyr det noe for? Hva kan vi lære av de som har falt ut av videregående skole? Hvordan kan offentlig sektor arbeide for å bedre hjelpe elever til å fullføre? Hva kan vi lære fra de som står midt i arbeidet?

Det vil bli innlegg fra Jon Rogstad fra Fafo, Trond Buland fra NTNU og Daniel Collett lederen av Lindesneslosen, et tiltak mot frafall. Det blir diskusjon og paneldebatt i etterkant av innleggene.

Sted: Tou Scene, Scene 1
Tid: 9 november kl 19.30 til 21.30

Velkommen til alle!

UiS logo
Elev regner matte på white board

Hva mener vi med frafall? Velkommen til temakveld på Tou Scene!