Velkommen til åpningsfest for bibliotekets nye Kongsgårdsamling!

Den kulturhistoriske og vakre boksamlingen fra Kongsgård i Stavanger skal høytidelig avdukes og gjøres tilgjengelig.

I 2014 overtok Universitetsbiblioteket rundt 7000 gamle bøker fra Kongsgård, som i dag er en del av  Stavanger katedralskole. Mange av bøkene er av høy kulturhistorisk verdi, og har opprinnelig inngått i skolens bibliotek langt tilbake i tid.

Bøkene har nå fått sitt eget område i underetasjen i biblioteket på Ullandhaug. Her danner de rammene om et hyggelig «gammelt bibliotek» hvor studentene kan studere, men også slappe av og bla i de gamle bøkene.

Vi feirer åpningen av det nye Kongsgårdområdet tirsdag 8. november kl. 14. Rektor Turid Myhra fra Stavanger katedralskole klipper høytidelig snoren, og navnet på det nye området skal avsløres. Etterpå blir det servert småkaker og noe attåt, og det blir mulighet for å få omvisning i det hyggelige området som er laget rundt samlingen.

Alle er hjertelig velkommen til en hyggelig liten fest i Universitetsbiblioteteket i Kjølv Egelands hus!

Bilde fra Kongsgårdsamlingen