Kultur og identitet i klasserommet

Hva skjer i samtaler mellom lærer og elever i klasserom med kulturelle forskjeller? Og hvordan kan skolen bygge en mer dynamisk forståelse av kultur og identitet?

Helle Rørbech, ph.d. og adjunkt ved Danmarks Institutt for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet, holder foredrag ved UiS om dette torsdag 10. november .

Rørbech tar utgangspunkt i sin nye bok «Mellem tekster» med relevans for pedagogikk, andre- og fremmedspråksundervisning, litteraturundervisning og samfunnsfag/historie.

Boken «Mellem tekster» presenterer fire læreres svært forskjellige strategier overfor kulturelle forskjeller og tar leseren med på besøk i lærernes klasser.

Ved å fokusere på dynamikken i klassenes samtaler om litterære tekster, peker boken på litteraturundervisning som et flerkulturelt og flerdiskursivt rom.

UiS logo