Rubrikker

Rubrikker er et verktøy som lar deg sette opp egendefinerte eller utfallbaserte vurderingskriterier når du vurderer oppgaver

Ved hjelp av rubrikker kan du kommunisere dine forventninger til kvalitet for læringsarbeidet.

Rubrikkene består vanligvis av rader og kolonner. Rader brukes til å definere de ulike kriteriene som brukes til å vurdere en oppgave. Kolonner brukes for å definere de forskjellige ytelsesnivåene for hvert kriterium.

Rubrikker på kontonivå

Formålet med rubrikker på kontonivå er å skaffe ressurser til faglærere, ikke å kontrollere innhold. For eksempel, hvis Instituttet for kultur- og språkvitenskap tilbyr flere kurs for å lære basis grammatikkregler, avdelingen vil da lage en rubrikk som faglærere kan hente inn til sitt kurs, for å tilby de samme evalueringsstandardene til studentene.

Rubrikker på kursnivå

Disse kan lages eller hentes inn fra rubrikker på kontonivå. Når en rubrikk har blitt brukt til å vurdere en student, kan rubrikken ikke redigeres.

Eksisterende rubrikker kan imidlertid kopieres og brukes på andre oppgaver.

Mer om rubrikker fra Canvas:

How do I create a rubric in a course?

How do I add a rubric to an assignment?

How do I add a rubric to a graded discussion?

How do I add a rubric to a quiz?

How do I edit a rubric in a course?

How do I manage rubrics in a course?

How do I align an outcome with a rubric in a course?