Konsert med Ensemble Ernst

Det norske samtidsmusikkensemblet Ensemble Ernst spiller konsert i Lille konsertsal.

Fakultet for utøvende kunstfag presenterer konsert med Ensemble Ernst.

Gratis adgang.

Ensemble Ernst ble startet i 1996 med utgangspunkt i samtidsensemblet ved Norges Musikkhøgskole. Thomas Rimul har vært dirigent fra starten av og de aller fleste musikerne har vært med siden det hele begynte.

Ensemblet har spesialisert seg på musikk fra vår nære samtid, med særlig vekt på komponister som Beat Furrer, Salvatore Sciarrino, Jonathan Harvey og Iannis Xenakis, samt bestillingsverk av norske komponister.

Bak musikernes engasjement for å spille musikken ligger et sterkt ønske om kommunikasjon til et bredere sammensatt publikum, noe som gjør at alt fra programsetting til presentasjon og framføring må bunne i en tydelig motivasjon.

Ensemble Ernst har mottatt svært entusiastisk mottagelse og kritikker for sin deltagelse ved mange Ultima-festivaler, og har dessuten gjennomført flere vellykkede turneer i Norge, Norden og Tyskland.

fra Ensemble Ernsts hjemmeside: http://www.ensembleernst.no/

UiS logo