Lanseringen av det humanistiske miljøforskningsinitiativet The Greenhouse

Fredag 22. september blir det lansering av det humanistiske miljøforskningsinitiativet The Greenhouse, som har som mål å synliggjøre den betydningen humanistisk forskning kan ha for å møte de store miljøutfordringene verden står ovenfor.

Det er duket for lansering av det humanistiske miljøforskningsinitiativet The Greenhouse på fredag 22. september, klokken 12:30 - 14:00, i rom HG P-220, Hulda Garborgs hus. Dette initiativet satser på å mobilisere kreftene som finnes på området ved Universitet i Stavanger og for å synliggjøre den betydningen humanistisk forskning kan ha for å møte de store miljøutfordringene verden står ovenfor.

– Vi håper at The Greenhouse skal bli en viktig ressurs og premissleverandør for miljøforskningen ved UiS og også et ledende knutepunkt for humanistisk miljøforskning i Norge, sier Finn Arne Jørgensen, som er initiativtaker og nytilsatt professor i miljøhistorie ved UiS.

– Ta med venner og bekjente

Han oppfordrer UiS-ansatte til å ta med venner og bekjente, og om å spre ordet til studenter og andre som kan være interesserte. Det blir anledning til mingling og forfriskninger etter lanseringen, og biblioteket til The Greenhouse på rom HG O-214 vil være åpent for besøkende.

Dekan ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Elaine Munthe, vil foreta seg av åpningen, mens Jørgensen vil holde innlegget "Humanistisk miljøforskning for en ny verden". Dolly Jørgensen, også nytilsatt professor i historie, vil holde innlegget "Environmental humanities as space for interdisciplinarity and longue durée thinking".

Les mer om initiativet på nettsiden til The Greenhouse, eller Facebook-siden.

Bildet viser logoen til The Greenhouse.

Det er duket for lansering av det humanistiske miljøforskningsinitiativet The Greenhouse.