Understanding Norway's Arctic Oil

Tirsdag 7. november inviterer miljø- og utviklingsorganisasjon Spire Stavanger og linjeforeningen MEES til debatt i forbindelse med Klimasøksmål Arktis.

Information in English

Mandag 14. november saksøker flere organisasjoner staten grunnet oljeleting i norsk Arktis. Uansett resultat kommer søksmålet til å ha mye å si for den norske velferdsstaten. Blir det mulig å nå internasjonale klimamål og tilfredsstille verdens energibehov samtidig? Det er viktig å ta del i og forstå betydningen denne saken har for fremtiden til norsk energisektor. Både Spire og MEES, linjeforeningen for studentene på masterstudiet energi, miljø og samfunn, vil bidra til å spre bevissthet rundt temaet.

Spire og MEES sier:

«Søksmålet kan vare i årevis, men den nasjonale debatten om Norges energiframtid kan ikke vente. Vi må forstå mulighetene nå og ta riktige valg for framtiden. Arrangementet inkluderer samtaler om Norges politiske arena, om juridiske grunnlaget for søksmålet, og andre perspektiver.

Bli med i arrangementet vårt for å få en dypere forståelse av underliggende utfordringer og konsekvenser rundt dette temaet, og still spørsmål du alltid har lurt på!»

Debatten finner sted på Universitetet i Stavanger, i Arne Rettedals Hus, rom V-101.

Her kan du lese mer om Klimasøksmål Arktis.

Her kan du melde deg på Facebook-eventen for arrangementet.