Bærekraftig Campus – Det store bildet

UiS og Statsbygg inviterer til miniseminar og stiller spørsmålet: Hvordan kan vi sikre bærekraftig Campusutvikling og hvilke mål bør vi sette oss?

UiS og Statsbygg inviterer til møte og diskusjon om bærekraftig campusutvikling.

Hvordan kan vi lage ett bærekraftig campusområde, og hva innebærer dette for studentene og de ansatte?

Statsbygg skal utforme forslag til strategiske mål og innsatsområder for fremtidig bruk av Kjølv Egelands hus (også sett opp mot resten av campus), og ønsker innspill til dette.

Arrangementet starter med følgende innleggene for å gi en bakgrunn for videre diskusjon:

10:00 En menneske-sentrert bærekraftig campusutvikling i Stavanger

Finn Arne Jørgensen og Dolly Jørgensen (professorer i miljøhistorie ved UiS og initiativtakere til The Greenhouse)

10:15 Fra olje- til energihovedstad

Siri M. Kalvig (leder for Forskningsnettverket for miljøvennlig energi ved UiS)

10:30 Bærekraftig Campus – Det store bildet

Harald N. Røstvik (professor i byplanlegging ved UiS)

10:45 Miljømål i Statsbygg og våre miljøprosjekt

Gunnhild Goffeng, Jonas Vevatne og Karoline L. Kvaleberg (Statsbygg)

11:00 - 11:15 Pause

11:15 Mybox-huset og tanker rundt campusutvikling

Magnus Meisal (Medgrunnlegger av Innovation Dock og daglig leder i Mybox)

11:30 Studentenes ønsker for UiS

Jakob Ryen (Student ved UiS og leder for EnvironmentaList og Spire Stavanger)

11:45 - Diskusjon og spørsmål

Etter innleggene åpnes det opp for kommentarer fra salen og diskusjon i panelet.

Arrangementet er gratis, og det serveres kaffe og frukt.

For spørsmål, ta gjerne kontakt: helleik.l.syse@uis.no

Bilde av UiS området med nye energiløsninger

Masterkurset BYG 610 våren 2017 arbeidet med bærekraftig campus. Studentenes bidrag viste en energieffektiv campus gjennom bruk av sol, vind og varmepumper i kombinasjon for å dekke energibehovet. Tegning er basert på underlag av arkitektene Cobe/JAJA.