Delingskonferanse – kompetanseheving for barnehageansatte

Torsdag 7. desember samles rundt 100 barnehagelærere og styrere fra barnehager i Sandnes på UiS til delingskonferanse i forbindelse med ToWe-prosjektet som skal øke barnas trivsel i barnehagen.

Total 98 personer fra ulike barnehager i Sandnes har meldt seg på delingskonferansen Toddlers' Wellbeing –kompetanseheving for barnehageansatte som arrangeres ved UiS. Konferansen arrangers av Monika Röthle og Yngve Rosell ved Institutt for barnehagelærerutdanning i samarbeid med ansatte ved den norske partnerbarnehagen i prosjektet, Sandvedhaugen barnehage i Sandnes.

Les: Stort flernasjonalt prosjekt skal forbedre småbarns trivsel

Har uviklet håndbøker

Toddlers' Wellebing (ToWe) er et europeisk kompetansehevingsprosjekt for barnehageansatte. I dette prosjektet har Universitetet i Stavanger, Kingston University i London og Universitat Ramon Lull i Barcelona i samarbeid med Sandvedhaugen barnehage og barnehager i Spania og England gjennomført et aksjonsforskningsprosjekt om små barns trivsel og utvikling.

De ansatte ved universitetene har gjennom dette samarbeidet utviklet fire små håndbøker som er blitt brukt i personalopplæring i prosjektbarnehagene, og der barnehagene har bidratt til å videreutvikle disse pedagogiske verktøyene for arbeid med småbarn. Konferansen vil gi et innblikk i håndbøkene og erfaringene som er gjort, og prosjektet er svært aktuelt med tanke på praktisering av den nye rammeplanen.

Les også: – Skal alle gå ut og leke selv om det regner?

De fremmøtte kan under konferansen torsdag blant annet få lære mer om hvordan man kan tenke rundt måltid i småbarnsgruppen samt småbarns stemmer og uttrykksmåter. Målgruppen for konferansen er styrere i kommunale og private barnehager i Sandnes samt pedagogiske ledere i småbarnsgrupper.

Bilde viser en spansk barnehageansatt som leker med norske barn i en barnehage.

Bilder fra jobbskyggingen der spanske barnehageansatte fikk hospitere i en norsk barnehage.