Et profilbilde

Dosent
Helge Jørgensen { "honorific-suffix": "Dosent", "fn": "Helge Jørgensen", "tel": "Telefon: 51833735", "email": "helge.jorgensen@uis.no" }

Avdeling/enhet Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Institutt/senter Norsk hotellhøgskole
Rom EAL H-322

Forskningsområder

Utvalgte publikasjoner

Pågående forskning

Arbeidserfaring

Curriculum Vitae

 

Helge Jørgensen, Møllegt. 36, 4008 Stavanger.

Født 14.04.44.

Gift og en sønn. E-mail: helge.jorgensen@uis.no

Telefon 51 83 37 35.

Utdanning og praksis

UTDANNING

TidsromVarighetUtdanning

Sted

2007 - 2010

5 phd. kurs

Forskerskolen phd.

Universitetet i Stavanger

1994 -97

Hovedfag

Ernæring, helse og miljø

Høgskolen i Akershus

1995 - 96

2. avdeling

Spesial pedagogikk

Høgskolen i Akershus,

1994

1. avdeling

Spesial pedagogikk

Høgskolen i Akershus,

1991

1 semester

Ex. philosophicum

Universitetet i Oslo, Oslo

1991

privatist

Artium

Drammen Gymnas, Drammen

1970

 

Hotellbrev

Norsk Hotelfagskole (NHFS)

1969

 

Restaurantbrev

NHFS, Stavanger

1968 - 69

1 år

Hotell administrasjon

NHFS, Stavanger

1965 - 67

2 år

Servitørfagbrev

Park hotell, Drammen, Oslo Yrkesskole

1962 - 65

4 år

Kokkefagbrev

Park hotell, Drammen, Oslo Yrkesskole

1961 - 62

1 år

Handelsskole-hovedkurs

Gjerdes handelsskole, Drammen

1958 - 61

3 år

Realskole

Drammen Realskole, Drammen

 

 

ARBEIDSERFARING

Tidsrom

Varighet

Stilling

Sted

2013 ? d.d

2013 ? d.d

2012 ? d.d

2010

2004- 2008

 

2003 - 2004

2003 - 2012

2000 -2003 

2001 - 2003

Perioder

 

 

16 uker

 

 

 

 

 

Sommer

Vikarierende instituttleder

Kordinat. Restaurantledelse

Dosent

Fungerende instituttleder

Studiekoordinator KRL og Hotelledelse

Prodekan

Førstelektor

Høgskolelektor

Høgskolelektor

NHS. UiS

NHS, UiS

Universitetet i Stavanger

NHS, Universitetet i Stavanger

Høgskolen i Stavanger

Avd. Norsk Hotellhøgskole

 

 

 

MSU/NHS Summer School

1997 ?00

3 år

Prosjektleder, studiekonsulent, lektor

OPK-Instituttet,

Opplæringskonsult as

1994 ? 97

 

 

 

3 år

Lektor - spesialpedagog

 

 

Lærervikar

OPK-Instituttet, Krokstadelva

Norsksenteret for voksne utlendinger, Drammen. Linnesvollen vdg., Lier

1989 ? 95

6 år

Adm. direktør

J.H.Parking Service as + J.H.Restaurant Service as

1982 - 89

7 år

Adm. direktør

Hotel Astoria, Hamar

1983 - 1994

11 år

Eiendomsforvalter

Stiftelsen Kaare Berg, Oslo

1980 - 83

 

Foreleser / sensor

Høgskolen i Stavanger

Avd. Norsk Hotellhøgskole

1978 - 79

1 år

Byggeleder

AS Veikroer

1978 - 82

4 år

Direktør

Sandnes Hotell, Sandnes

1976 - 78

2 år

Hotellvert

Høvringen Fjellstue, Høvringen

1972 - 76

4 ½ år

Direktør / kjøkkensjef

Hotell Triangelen, Hamar

1971 - 72

10 mnd.

Food & Beverage manager

Lillehammer hotell, Lillehammer

1970 - 71

6 måneder

Barkeeper / servitør

Hotell Vendôme, Paris

1969 - 70

1 år

Portier / servitør

Hotell M. Theresia, Innsbruck

1962 - 68

6 år

Lærling, kokk, baker, servitør, oldfrueassistent.

Park Hotell, Drammen

1958 - 1962

4 år- deltid,

sommerferie

Vaktmesterassistent, vedlikeholdsarbeider, kjøkkenassistent.

Drammen kommune, Drammen havnevesen, diverse

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

  • Jørgensen, Helge (2016). Alkohol som noe mer enn et alkoholspørsmål : refleksjoner over spørsmål fra praksis om moral og etikk, rett eller galt som vitenskapelig metode. I: Filosofi og ledelse : en antologi om dialogen som nøkkel til forståelse. Hertervig Akademisk. ISBN 978-82-8217-228-8.
  • Jørgensen, Helge (2012). From hostels and inns to hotels and restaurants. I: Current Research in Hospitality and Tourism. Fagbokforlaget. ISBN 978-82-450-1410-5. s. 229-251.
  • Jørgensen, Helge (2015). Menyer, mat og måltider i harmoni. Yrkeslitteratur as. ISBN 978-82-584-0629-4.
  • Jørgensen, Helge (2012). Planlegging og drift av hoteller og restauranter. Yrkeslitteratur as. ISBN 978-82-584-0617-1. 274 s.
  • Jørgensen, Helge (2008). Gjestfrihet som jobb. Forlaget Vett & Viten. ISBN 9788241206672. 249 s.
  • Jørgensen, Helge (2005). Oppgavesamling til Godt i glasset. Forlaget Vett & Viten as. ISBN 8241205953. 120 s.
  • Jørgensen, Helge (2004). Oppgavesamling Ansvarlig vertskap. Vett & Viten. ISBN 8241205856. 112 s.
  • Jørgensen, Helge (2003). Ansvarlig vertskap: Skjenkelære for hotell og restaurant. Vett & Viten as. ISBN 8241205716. 376 s.
  • Jørgensen, Helge (2002). Godt i glasset en bok om drikkevarer for kokker og servitører. Vett & Viten. ISBN 8241205554. 302 s.
  • Jørgensen, Helge (2017). A la carte i Flåm.
  • Jørgensen, Helge (2017). Ekte hjemmelaget levert i Harstad og omegn.
  • Jørgensen, Helge (2017). En herlig blanding ved E6 nord for Trondheim.
  • Jørgensen, Helge (2017). En spansk bodega i Drammen.
  • Jørgensen, Helge (2017). Hotellhøgskolen åpner snart campushotell. Hotell, Restaurant & Reiseliv (HRR) 5/2017. [Fagblad]; 2017-09-18.
  • Jørgensen, Helge (2017). Hvit sand, palmesus og gode resultater på Fevik.
  • Jørgensen, Helge (2017). Ja takk - både Lunch & Catering.
  • Jørgensen, Helge (2017). På rett spor i Fauske.
  • Jørgensen, Helge (2017). Ydalir, Norges første campushotell.
  • Tveterås, Sigbjørn; Jørgensen, Helge; Tveterås, Ragner; Roll, Kristin Helen (2017). Staff Workload Mismatch and Service Productivity.
  • Jørgensen, Helge (2016). Bergen i grønt, hvitt og rødt.
  • Jørgensen, Helge (2016). Burgersjappene utvider i høy fart. Stavanger Aftenblad. [Avis]; 2016-03-17.
  • Jørgensen, Helge (2016). Derfor taper gourmetrestauranter penger. Stavanger Aftenblad. [Avis]; 2016-02-20.
  • Jørgensen, Helge (2016). Et "kunstverk" i Tromsø.
  • Jørgensen, Helge (2016). Godt med Salt & Pepper på Gjøvik.
  • Jørgensen, Helge (2016). Helge Jørgensen om hotellstreiken. NRK - Her & Nå. [Radio]; 2016-05-10.
  • Jørgensen, Helge (2016). Hoteller i Stavangerområdet. NRK Rogaland, Stavanger. [TV]; 2016-01-05.
  • Jørgensen, Helge (2016). Høyt ligger de - og penger tjener dem!.
  • Jørgensen, Helge (2015). A Viagem Do Salmao - Gastronomia. [Fagblad]; 2015-11-01.
  • Jørgensen, Helge (2015). God "gli" i Trysilfjellet hele året.
  • Jørgensen, Helge (2015). God mat - god pause - gode penger.
  • Jørgensen, Helge (2015). Gourmetmat i Hønefoss.
  • Jørgensen, Helge (2015). Hvorfor være stor når Perrongen restaurant & cafe er lykkelig som liten?.
  • Jørgensen, Helge (2015). Mener UDI betaler en vanvittig pris til midtnorsk akyttmottak. Adresse avisa, Trondheim. [Avis]; 2015-12-10.
  • Jørgensen, Helge (2015). Nøkkeltall til (be)undring?.
  • Jørgensen, Helge (2015). Storytelling på To Rom og Kjøkken.
  • Jørgensen, Helge (2015). UDI betaler en vanvittig pris til norske akuttmottak. NRK Dagsnytt. [Radio]; 2015-12-10.
  • Tveterås, Sigbjørn; Roll, Kristin Helen; Tveterås, Ragnar; Jørgensen, Helge (2015). Workload Management and Staff Performance in the Hospitality Sector. University of Akureyri; 2015-10-01 - 2015-10-03.
  • Jørgensen, Helge (2014). Audition som ansettelsesmetode. [Radio]; 2014-03-05.
  • Jørgensen, Helge (2014). Den nye vinen. [TV]; 2014-10-24.
  • Jørgensen, Helge (2014). Her blir den nye vinen laget.
  • Jørgensen, Helge (2014). Stavanger vinen. [Radio]; 2014-10-31.
  • Jørgensen, Helge (2014). Vinproduksjon i Stavanger. [TV]; 2014-03-05.
  • Jørgensen, Helge (2014). Vitis Ullandi. [TV]; 2014-10-29.
  • Hansen, Kai Victor; Jørgensen, Helge; Engstrøm, Truls Eric Johan (2013). Campus Restaurant for framtidens ledere. SMIS. [Avis]; 2013-01-01.
  • Tveterås, Sigbjørn; Jørgensen, Helge (2013). Lær av Peru.
  • Jørgensen, Helge (2012). Denne er full av bakterier. Aftenposten. [Internett]; 2012-06-20.
  • Jørgensen, Helge (2012). Hotellenes gentleman. Hotellmagasinet. [Internett]; 2012-06-15.
  • Jørgensen, Helge (2012). Slik blir du bløffet av norske hoteller. Adresseavisen. [Internett]; 2012-06-29.
  • Jørgensen, Helge (2012). -Tegn et hotell for oss. Hotellmagasinet. [Internett]; 2012-04-27.
  • Jørgensen, Helge (2012). VINDRUER Vinlandet Norge. VG. [Avis]; 2012-04-27.
  • Jørgensen, Helge (2001). En innføring i forskjellige matkulturer.
  • Jørgensen, Helge (2001). Innføring i prosjektarbeid.
  • Jørgensen, Helge (2001). Mat på museum. Stavanger Næringsforening - Forskningsdagene 2001; 2001-09-27.
  • Jørgensen, Helge (2001). Spesialkost.