Et profilbilde

Professor II
Arild Buland { "honorific-suffix": "Professor II", "fn": "Arild Buland", "tel": "", "email": "arild.buland@uis.no" }

Avdeling/enhet Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet
Institutt/senter Institutt for petroleumsteknologi
Hjemmeside No
Tlf priv/mob +47 48126273
Merknader No

Forskningsområder

Geophysics, seismic inversion, rock physics, AVO and lithology and fluid prediction, uncertainty and statistics.

Utvalgte publikasjoner

...

Pågående forskning

.

Arbeidserfaring

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Kolbjørnsen, Odd; Hauge, Ragnar; Buland, Arild (2011). Including facies geometry in lithology and fluid prediction. Norsk Regnesentral. 52 s.
  • Kolbjørnsen, Odd; Almendral-Vazquez, Ariel; Buland, Arild (2008). Bayesian common midpoint inversion for controlled source electromagnetics. Norsk Regnesentral. 25 s.
  • Abrahamsen, Petter; Buland, Arild; Bølviken, Erik; Hauge, Ragnar; Hektoen, Anne-Lise; Skorstad, Arne (1996). Conditioning stochastic reservoir models on seismic amplitude traces - Stochastic inversion and simulation. Norsk Regnesentral. 45 s.
  • Kolbjørnsen, Odd; Buland, Arild; Hauge, Ragnar (2008). Method of Modelling A Subterranean Region of the Earth.
  • Kjønsberg, Heidi; Hauge, Ragnar; Kolbjørnsen, Odd; Buland, Arild (2009). Integrating Stochastic Rock Physics in Seismic Pre-drill Prospect Risk and Reservoir Quality Assessment.
  • Buland, Arild; Kolbjørnsen, Odd; Hauge, Ragnar (2008). Fast Bayesian Seismic Prestack Inversion with Consistent Coupling to Rock Physics.
  • Buland, Arild; Kolbjørnsen, Odd; Hauge, Ragnar (2007). Fast Bayesian prediction of lithology and fluid classes and rock properties from seismic data.
  • Hauge, Ragnar; Kolbjørnsen, Odd; Buland, Arild (2007). Feasibility of lithology and fluid prediction from seismic data.
  • Kolbjørnsen, Odd; Hauge, Ragnar; Buland, Arild (2007). Depth-to-time conversion errors in Bayesian seismic wavelet estimation.
  • Buland, Arild; Kolbjørnsen, Odd; Omre, Henning (2003). Rapid spatially coupled AVO inversion. [Mangler data];
  • Buland, Arild; Hansen, Olav; Abrahamsen, Petter; Hektoen, Anne-Lise (1996). Stochastic reservoir characterization using AVO inversion.