Et profilbilde

Stipendiat
Ingrid Rusnes { "honorific-suffix": "Stipendiat", "fn": "Ingrid Rusnes", "tel": "Telefon: 51831578 ", "email": "ingrid.rusnes@uis.no" }

Avdeling/enhet Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Institutt/senter Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag
Rom EOJ SV-356

Forskningsområder

Forskningserfaring:

• kjønn
  • balanse jobb-familieliv
  • maskulinitet
  • familie- og likestillingspolitikk
  • seniorpolitikk
  • integrering av personer med funksjonsnedsettelse i arbeidslivet

Utvalgte publikasjoner

Hilsen, Anne Inga, Salomon, Robert, Heen, Hanne, Reichborn-Kjennerud, Kristin, Rusnes, Ingrid, Skarpaas, Ingebjørg, Ødemark, Guro (2010) Seniorpolitikk ? virker virkemidlene?, AFI-rapport, R2010:4

Rusnes, Ingrid (2010) Arbeidsrettede tiltak for unge med funksjonsnedsettelser - en kunnskapsoversikt, AFI-notat, N2010:2

Skarpaas, Ingebjørg og Ingrid Rusnes (2008) Evaluering av sentralforvaltningens trainee-program for høyt utdannede personer med funksjonsnedsettelse, AFI-notat, N2008:17

Gudmundsdottir, Gudrun D., Hegnhøj, Rikke R., Johansen, Lovise B., Nousiainen, Kevät og Rusnes, Ingrid (2008) Flerdimensjonal diskrimineringspolitik i Norden ? en oversigt, Nordisk Institutt for kunnskap om kjønn (NIKK)

Larsen-Asp, Mona og Rusnes, Ingrid (2006) Fostering Caring Masculinities. Norwegian National Report

Rusnes, Ingrid (2004) En gang ten-singer, alltid ten-singer? Hovedfagsoppgave i sosiologi, Universitetet i Bergen

Pågående forskning

Doktorgradsprosjekt: Meningen med arbeid - Hvilken rolle spiller kjønn og sosial bakgrunn?

Hvorfor betyr lønnsarbeidet så mye for noen og så lite for andre? Dette er utgangspunktet for mitt doktorgradsprosjekt.

I prosjektet vil jeg undersøke betydningen av arbeidslivet som meningsarena relativt til fritid og familieliv, kontrollert for kjønn og sosial bakgrunn. Jeg intervjuer kvinner og menn i tre ulike yrker, fra både offentlig og privat sektor. Jeg intervjuer dem om arbeidslivet deres som kilde til mening, hvilke aspekter eller sider ved arbeidslivet som er spesielt viktig for denne meningsskapingen, samt den relative betydningen av arbeidslivet som meningsarena sammenliknet med andre livsarenaer som fritid og familieliv.

Arbeidserfaring

2015-: Stipendiat i sosiologi, Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag, Universitetet i Stavanger

2013-2015: Daglig leder/universitetslektor, Nettverk for kjønnsforskning, Universitetet i Stavanger

2013: Prosjektleder, GLØD, Fylkesmannen i Rogaland

2010-2013: Senior-rådgiver (likestillingspolitikk), Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD)

2008-2010: Forsker, Arbeidsforskningsinstituttet (AFI)

2007: Prosjektkoordinator, Nordisk Institutt for kvinne- og kjønnsforskning (NIKK)

2005-2007: Prosjektkoordinator, EU-prosjektet Fostering Caring Masculinities (FOCUS), Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO)

2005: Organisasjonsrådgiver, Sosialistisk Venstreparti (SV)

2002-2004: Kulturkonsulent, Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), Avdeling for studentliv

2001-2002: Prosjektansatt, Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU)

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Rusnes, Ingrid (2010). Arbeidsrettede tiltak for unge med funksjonsnedsettelser – en kunnskapsoversikt. Arbeidsforskningsinstituttet AFI, Høgskolen i Oslo og Akershus. 56 s.
  • SKARPAAS, Ingebjørg; Rusnes, Ingrid (2008). Evaluering av sentralforvaltningens trainee-program for høyt utdannede personer med funksjonsnedsettelse. Arbeidsforskningsinstituttet. ISBN 978-82-7609-240-0. 92 s.
  • Rusnes, Ingrid (2006). Fostering Caring Masculinities - Norwegian National Report. The Equality and Anti-Discrimination Ombud. 56 s.
  • Rusnes, Ingrid (2016). The meaning of meaning (paper). Universitetet i Stavanger; 2016-01-07 - 2016-01-13.
  • Rusnes, Ingrid (2016). The meaning of work - Influenced by gender and social class?. National research School for Gender Research; 2016-12-07 - 2016-12-09.
  • Rusnes, Ingrid (2015). Meningen med arbeid - Hvilken rolle spiller kjønn og klasse?. Den nasjonale forskerskolen for kjønnsforskning; 2015-11-23.
  • Rusnes, Ingrid (2015). "Skoleelever lærer om familiemangfold". NRK. [TV]; 2015-02-03.