Nyttige apper for referansestilene APA 6 og IEEE

Universitetsbiblioteket har vært involvert i utviklingen av apper som gir god hjelp i å bruke referansestilene APA 6 og IEEE. Disse appene har nå blitt oppdatert, med rettelser og nytt materiale. De kan brukes offline på mobiltelefon og nettbrett.

Bibliotekar Hilde Daland fra UiA viser fram Kildekompasset, som appen om IEEE bygger på

Appen "Referansehåndtering i APA-standard 6" er utviklet av NettOp og Karin Berner ved Institutt for førskolelærerutdanning. APA 6 er den mest brukte referansestilen på UiS, så mange vil ha nytte av denne appen. Den finnes både for Apple og Android, og er helt gratis å laste ned.

Appen "Referansehåndtering IEEE" har også blitt oppdatert. Den er laget av NettOp, og baserer seg på Kildekompasset, som er utviklet av bibliotekene på UiS, UiA og HiT. Referansestilen IEEE brukes spesielt mye innen tekniske fag. Appen finnes på norsk og engelsk for både Apple og Android. Den er helt gratis.

Appene har vært mye brukt fram til nå. "Referansehåndtering i APA-standard 6", som ble utviklet i 2012, har blitt lastet ned 3600 ganger fra App Store og nesten 1400 ganger fra Google Play. Vi håper at både studenter og ansatte fortsatt vil ha nytte av appene. Vi mottar gjerne tilbakemeldinger om hvordan de fungerer, og tips til forbedringer.