Angriper temaet kontakt gjennom dans

Hvilke problematiske situasjoner kan oppstå ved kontakt med andre mennesker? På KinoKino lørdag 30. mai klokka 19:00, vil dansestudenter ved UiS vise hvordan de betrakter temaet kontakt og hvordan kroppen kan reagere på kontakt.

Lørdag 30.mai kl.19.00 har 3. klasse på dans ved Institutt for musikk og dans (IMD) ved Universitetet i Stavanger eksamen i koreografi. Studentene vil gi sin egen betraktning på temaet kontakt under eksamenen som vises frem i forestillingen «Kontakt» på KinoKino i Sandnes. Denne vårkvelden vil de ti koreografer samt dansere ta publikum igjennom en danseforestilling, som er avslutningen på vårens koreografiprosjekt ved IMD.

Ulike innfallsvinkler
Allerede i februar begynte studentene i tredje klasse på dans ved IMD å jobbe med konseptet, der de har laget koreografier til deres medstudenter i 1. og 2. klasse. Studentene fikk selv velge hvordan de ville angripe emnet og de har gjort dette fra mange forskjellige vinkler, som for eksempel hvordan man kan bli skuffet, mobbet, glad eller trist av kontakt.

– Det har vært en spennende prosess og det har vært gøy å se hvordan studentene har jobbet med emnet «kontakt» i 10-12 timer i strekk, hver dag i de siste tre ukene, forteller emneansvarlig og veileder på prosjektet, førsteamanuensis Birgitte Bauer-Nilsen ved Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger.

Uttrykker seg igjennom dans
De som kommer på forestillingen lørdag, vil få se hvordan studentene ved IMD tolker emnet kontakt, hvilke problemer det kan ligge i dette og hvordan dette kan utrykkes igjennom dans.

– Dette uttrykket vil selvsagt også forsterkes av musikk, scenografi og kostymer, og vi håper publikum vil sitte igjen med en god opplevelse og at de selv kan få kjenne på kroppen hvilken følelse man kan få når man lykkes med å skape kontakt, og når man ikke lykkes, sier Bauer-Nilsen.

Hun tror at deler av forestillingen vil være gjennkjennelig for flere, men også at man som publikum kan lære noe mer om hvilke situasjoner man kan havne i når det kommer til kontakt og hvordan man kan løse disse. Bauer-Nilsen har vært veileder på prosjektet sammen med Hagit Yakira. Merk at det er begrenset med plasser, så det er smart å kjøpe billetter i forkant. Les mer på KinoKino sin nettside.

Tekst og foto: Maria Gilje Torheim