MENY

Musikk I-II

I disse emnene får studenten jobbe praktisk og analytisk med grunnleggende musikalske elementer som form, rytmikk og dynamikk, samt praktisk trening i bruk av relevant musikkterminologi i eget arbeid som danser og i dialog med det musikkfaglige. Studenten får også jobbe både praktisk og teoretisk med ulike musikkformer og musikkstiler. Emnet gir studenten grunnleggende kunnskap om musikkens funksjon i scenisk arbeid og øvelse i å bruke denne kunnskapen i eget arbeid og i samarbeid med andre.

IMDs frise
 • Universitetslektor Henning Rød Haugland

  Henning Rød Haugland

  Universitetslektor (permisjon H-2016)

  Henning Rød Haugland underviser i hørelære og rytmikk på Jazzutdanninga. I tillegg underviser han i musikk for dansestudentene, og akkompagnerer danseteknikktimer.

  Haugland har mastergrad i utøvende musikk og musikkpedagogikk fra rytmisk musikkonservatorium i København med piano som hovedinstrument.

  Etter lengre studieopphold i Brasil og Tanzania har han spesialisert seg i polyrytmikk og spesielt den afrobrasilianske stilarten Maracatu. Hans egne prosjekter spenner fra jazz, folk og afro til samba, rn’b og hip hop. Han har også laget musikk til flere danseforestillinger. Haugland gjør frilansoppdrag på perkusjon, trekkspill og kirkeorgel i tillegg til piano, og har opptrådt på flere festivaler i inn- og utland. Han har bla samarbeida med Helene Bøksle, Marius Neset, Løgnaslaget, Christer Wulff og Birk Storm.

  henning.haugland@uis.no