MENY

Dirigering

Dirigentseksjonen ved Fakultet for utøvende kunstfag har et høyt aktivitetsnivå gjennom hele studieåret. Studentene får undervisning i flere former - mesterklasser, konsertprosjekter, workshops, klassetimer og enkeltundervisning.

IMDs frise

Undervisningen blir gitt av fakultetets dirigentlærere og av en rekke gjestelærere.

Gjestelærere for 2017/2018: Bjørn Sagstad, Mark Heron, Thomas Rimul, Per Kristian Skalstad, Peter Szilvay, Bjarte Engeset, Eivind Gullberg Jensen, Knut Vaage og Bjorn Bantock.

 • Trond Korsgård

  Trond Korsgård

  Leder av dirigentseksjonen
  Dirigering hovedinstrument
  Digitale skolekorpsstudier

  Førsteamanuensis

  Trond Korsgård har undervist i dirigering på Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag, siden 2015. Han er en allsidig dirigent som har jobbet med opera og ballett, orkester og korps og mindre ensembler. Korsgård har jobbet med mange sjangere, men har en forkjærlighet for samtidsmusikk og musikk fra det 20. århundret. Han har vært kunstnerisk leder for Sjøforsvarets musikkorps i Bergen, og ble sammen med dem kåret til Årets utøver av Norsk komponistforening i 2008. I 2003 vant han dirigentkonkurransen Årets dirigent med Oslo filharmoniske orkester. Korsgård jobber med dirigentutvikling for Norges Musikkorps Forbund og har undervist på Dirigentuka siden starten. Han er utdannet dirigent fra Norges musikkhøgskole og klarinettist fra Rotterdams Conservatorium i Nederland.

  trond.korsgard@uis.no 

 • Morten Wensberg

  Morten Wensberg

  Forskningsfri 2017 - 2019
  Førsteamanuensis

  Morten Wensberg har undervist i dirigering på Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag, siden 2010. Han er grunnlegger og leder av Dirigentuka, Norges største dirigentkurs, han står bak Opptakt, lanseringsprogram for unge dirigenter og har hatt ideen til, og startet, Digitale dirigentstudier og Digitale skolekorpsstudier på UiS. Wensberg har vært gjestedirigent for profesjonelle korps og orkestre i Norge, Sverige og Finland, og har spilt inn flere CD-er med Norwegian Brass Expo. Han vant i 2006 spesialprisen for sin samtidsmusikktolkning under Jorma Panula International Conducting Competition. Wensberg er utdannet dirigent fra Norges musikkhøgskole og på eufonium fra Norges musikkhøgskole og Duquesne University i Pittsburgh, USA.

  morten.wensberg@uis.no 

 • Peter Ettrup Larsen

  Peter Ettrup Larsen

  Digitale dirigenstudier
  Dirigering hovedinstrument

  Peter Ettrup Larsen underviser ved Digitale dirigentstudier, og gjør også noe undervisning på bachelor- og masternivå. Han har tidligere undervist seks år ved Sibelius- akademiet, og har i perioder undervist ved Københavns universitet og Kgl. Danske musikkonservatorium. Han ga i 2007 ut boken Mød dirigenten – hvad er det egentlig han laver? Larsen er en etterspurt og allsidig dirigent og har vært aktiv i Dansk Kapelmesterforening og Conductors Guild. Han underviser på kurs over hele verden og er en ettertraktet foredragsholder i mange sammenhenger. Inntil nylig har Larsen vært pianist i Radioens Wienertrio, klarinettist i dixielandbandet The New Orleaners i tillegg til å være komponist. Han er utdannet dirigent fra Sibelius-akademiet, og her tok han også i 2015 doktorgraden i symfonisk dirigering med fordypning i Carl Nielsen symfoniske repertoar.

 • Harald Eikaas

  Harald Eikaas

  Digitale dirigentstudier

  Harald Eikaas er utdannet musikkpedagog og dirigent ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København med videre studier i Berlin. Han har rik erfaring som dirigent for kor, korps og orkester. Han var i flere år tilknyttet Malmö Symfoniorkester som husdirigent og kormester. Harald har også jobbet mye med ny-musikk ensemblet Ars Nova i Malmö. Eikaas har en rikholdig CD-produksjon, som spenner fra barneplater til ny musikk. Harald har også vært tilknyttet Norges Musikkorps Forbund både som musikksjef og fungerende generalsekretær.

  harald.eikaas@uis.no 

 • Birgitte Grong

  Birgitte Grong

  Digitale skolekorpsstudier

  Birgitte Grong er nasjonal musikkonsulent i Norges Musikkorps Forbund (NMF), underviser i aspirant- og juniordirigering ved Musikhögskolan Ingesund, samt noe aspirantkorpsundervisning ved Norges Musikkhøgskole. Hun dirigerer også aspiranter og juniorer i Skiens skolemusikk. Hun har allsidig bakgrunn fra musikkpedagogisk og kulturadministrativt arbeid. Grong er utdannet ved Norges musikkhøgskole, Musikhögskolan i Göteborg, NTNU avd. for musikk i Trondheim, og har også kulturformidling og ledelse ved Høgskolen i Telemark. Hun har gjennom mange år ivret spesielt for arbeid med ferske musikanter i samspill og er blant annet medforfatter i Blanda drops for nye musikanter.

  birgitte.grong@uis.no