MENY

Dirigering

Dirigentseksjonen ved Fakultet for utøvende kunstfag har et høyt aktivitetsnivå gjennom hele studieåret. Studentene får undervisning i flere former - mesterklasser, konsertprosjekter, workshops, klassetimer og enkeltundervisning.

IMDs frise

Undervisningen blir gitt av fakultetets dirigentlærere og av en rekke gjestelærere.

Gjestelærere for 2017/2018: Bjørn Sagstad, Mark Heron, Thomas Rimul, Per Kristian Skalstad, Peter Szilvay, Bjarte Engeset, Eivind Gullberg Jensen, Knut Vaage og Bjorn Bantock.

 • Peter Ettrup Larsen

  Peter Ettrup Larsen

  Digitale dirigenstudier
  Dirigering hovedinstrument

  Peter Ettrup Larsen underviser ved Digitale dirigentstudier, og gjør også noe undervisning på bachelor- og masternivå. Han har tidligere undervist seks år ved Sibelius- akademiet, og har i perioder undervist ved Københavns universitet og Kgl. Danske musikkonservatorium. Han ga i 2007 ut boken Mød dirigenten – hvad er det egentlig han laver? Larsen er en etterspurt og allsidig dirigent og har vært aktiv i Dansk Kapelmesterforening og Conductors Guild. Han underviser på kurs over hele verden og er en ettertraktet foredragsholder i mange sammenhenger. Inntil nylig har Larsen vært pianist i Radioens Wienertrio, klarinettist i dixielandbandet The New Orleaners i tillegg til å være komponist. Han er utdannet dirigent fra Sibelius-akademiet, og her tok han også i 2015 doktorgraden i symfonisk dirigering med fordypning i Carl Nielsen symfoniske repertoar.

 • Harald Eikaas

  Harald Eikaas

  Digitale dirigentstudier

  Harald Eikaas er utdannet musikkpedagog og dirigent ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København med videre studier i Berlin. Han har rik erfaring som dirigent for kor, korps og orkester. Han var i flere år tilknyttet Malmö Symfoniorkester som husdirigent og kormester. Harald har også jobbet mye med ny-musikk ensemblet Ars Nova i Malmö. Eikaas har en rikholdig CD-produksjon, som spenner fra barneplater til ny musikk. Harald har også vært tilknyttet Norges Musikkorps Forbund både som musikksjef og fungerende generalsekretær.

  harald.eikaas@uis.no 

 • Birgitte Grong

  Birgitte Grong

  Digitale skolekorpsstudier

  Birgitte Grong er nasjonal musikkonsulent i Norges Musikkorps Forbund (NMF), underviser i aspirant- og juniordirigering ved Musikhögskolan Ingesund, samt noe aspirantkorpsundervisning ved Norges Musikkhøgskole. Hun dirigerer også aspiranter og juniorer i Skiens skolemusikk. Hun har allsidig bakgrunn fra musikkpedagogisk og kulturadministrativt arbeid. Grong er utdannet ved Norges musikkhøgskole, Musikhögskolan i Göteborg, NTNU avd. for musikk i Trondheim, og har også kulturformidling og ledelse ved Høgskolen i Telemark. Hun har gjennom mange år ivret spesielt for arbeid med ferske musikanter i samspill og er blant annet medforfatter i Blanda drops for nye musikanter.

  birgitte.grong@uis.no

 • Foto av: Lars Igesund

  Peter Szilvay

  Dirigering hovedinstrument