Lise Karin Meling

Cembalo - akkompagnement
Fagseksjonsleder for teorifag
Førsteamanuensis

Lise Karin Meling har vært ansatt ved Universitetet i Stavanger siden 1994. Der underviser hun i musikkhistorie og kammermusikk på Bachelor, og tidlig musikk oppføring og oppføringspraksis på Master.

Hennes forskningsprosjekter omfatter både klassisk musikk og populærmusikk: hun har tatt for seg kvinnelige komponisters roller og sosiale status i den klassiske musikken, samt et pågående prosjekt; en undersøkelse om performativitet og femininitetsuttrykk i countrymusikk.

Meling er også aktiv som utøver på cembalo, hvor hun har tatt frem i lyset ukjente verk av kvinnelige komponister.

lise.meling@uis.no

Harpsichord - accompaniment
Head of Academic subjects

Associate Professor

Lise Karin Meling has been employed at the University of Stavanger since 1994 where she teaches history of music and chamber music (Bachelor) and early music performance and performance practice (Master).

Her research projects encompass both classical and popular music: she has looked at the role of female composers and their social status in the classical music, and an ongoing project: a survey of performativity and femininity expressions in country music.

Meling is also active as harpsichord performer where she has lifted up unknown works by female composers.

lise.meling@uis.no