MENY

Liv Opdal

Cello - hovedinstrument
Førsteamanuensis

Liv Opdal er solocellist i Stavanger Symfoniorkester og førsteamanuensis i cello ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag. Ved siden av å undervise i cello ved UiS gir Liv Opdal jevnlig seminarer ved andre institusjoner og sommerkurs. Hun har gjesteundervist ved Universitetet i Turku, Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, NTNU i Trondheim, Voksenåsen sommerakademi, De Unges Kammermusikkfestival i Stavanger, Orkester Norden og Ungdomssymfonikerne. Liv Opdal underviser også i kammermusikk ved Universitetet i Stavanger og fungerer som gruppeleder i 1B1, som er fakultetets kammerorkester.

Liv Opdal har hatt mange solistoppdrag både innenlands og utenlands, og flere av konsertene er overført på radio. Hun har inngått et nært samarbeid med pianisten Erling Ragnar Eriksen. Deres prosjekter omfatter samtlige sonater av Beethoven og Brahms.

Som utøver viser Liv Opdal fremfor alt allsidighet. Hun er en aktiv kammermusiker og har vært festivalmusiker ved Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival flere år samt ved Norges cellofestival i Lofoten. Hun er også initiativtager til og medlem av Stavanger Samtidsensemble.

I 1998 ble hun sammen med Oslofilharmonien og Aage Kvalbein tildelt Spellemannprisen i klassen for samtidsmusikk for innspillingen av Lasse Thoresens Illuminations, en konsert for to celli og orkester. Liv Opdal mottok orkesterstipendet fra Stenslands legat i 2013.

liv.opdal@uis.no