Hvordan finne frem til Fakultet for utøvende kunstfag?

Fakultet for utøvende kunstfag befinner seg i Bjergstedparken i Stavanger, ikke på Universitetets hovedcampus, Ullandhaug.

Jazzstudent i Stavangers østre bydel Fra ett av Stavangers mange NuArt- kunstverk - Foto: Morten Berentsen

Det tar deg cirka 15 minutter å gå til Bjergstedparken gjennom Gamle Stavanger fra togstasjonen. Ved Breiavannet (rett ved togstasjonen) går det buss til Bjergsted. Det er eget busstopp rett ved parkens hovedinngang. Vårt hovedbygg er et mursteinsbygg med flatt tak, som ligger rett ned til høyre etter at du har passert gjennom hovedinngangen til parken.

Fakultet for utøvende kunstfag er en viktig aktør i parken, og siden 2012 har instituttet hatt "nye" naboer; nytt konserthus, ny kulturskole og ny videregående skole avdeling for musikk, dans og drama. Bjergsted Kulturpark har blitt et nasjonalt kraftsenter for musikk og kunst. Noe av det spesielle med Bjergsted er den tette forbindelse mellom utdanning og profesjonelle utøvere, samtidig som Bjergsted også er et senter for fritidsmusikklivet og for festivaler. Alt er samlet på et sted. Vi anbefaler deg å lese mer om Bjergstedvisjonen dersom du er interessert, og også besøke hjemmesiden til Bjergsted Kulturpark.

Instituttets resepsjon ligger i tredje etasje i hovedbygget (samme etasje som hovedinngangen), og holder åpent hver dag fra kl. 09.00 i opptaksukene.

Vår kantine "Musikanten" har åpent hver dag i opptaksuken. Mandag, onsdag og torsdag 09.30 - 14.30, tirsdag 09.30 - 15.30 og fredag 09.30 - 13.30. Det vil i tillegg være mulig å få kjøpt drikke og enkel bespisning fra automatene i kantinen etter kantinens stengetid.

Dersom du beveger deg ut av parken, så finner du en Rema 1000 cirka 5-8 minutters gange videre utover Borgermester Middelthonsgate og Tastagata (den samme veien bussen kjører, videre opp langs parken), samt en døgnåpen Shell Select cirka 5 minutter opp den bratte bakken mot krysset i Løkkeveien/ Tanke Svilands gate. Romsø bakeri finner du litt inn i Sverdrupsgate, midt i den bratte bakken opp til Løkkeveien, bak Elkjøp.

Dersom du behøver overnatting i Stavanger, så er dette rimelige(re) alternativer: Tone's Bed and Breakfast og Stavanger Bed and Breakfast.
Stavangerregionen har ellers mye å by på, ta en titt på Region Stavanger sine nettsider.

Vi ønsker alle våre søkere velkommen til Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag og campus Bjergsted!
Lykke til på prøvene!