MENY

Dirigentuka

Norges mest spennende korpsdirigentkurs arrangeres i Stavanger i august. Her blir det noe for alle typer dirigenter. Kursdagene vil bli fylt med foredrag, teknikktimer, mesterklasser og alt tenkelig dirigentstoff.

Dirigenter i Bjergsted. Foran: Leder og primus motor, Morten Wensberg Dirigenter i Bjergsted. Foran: Leder og primus motor, Morten Wensberg

Når: 08. – 12. august 2016 (Ungdomskurset og forkurset starter 6. august)
Hvor: Bjergsted, Stavanger
For: Dirigenter over 18 år og eldre
Påmeldingsfrist: 1. mai

Nytt i 2016 er at vi tilbyr et forkurs parallelt med ungdomskurset. Dette nye tilbudet er rettet mot de som ønsker ekstra fordypning i blant annet grunnleggende dirigentteknikk og partiturlesing, og som har anledning til å være på plass i Stavanger allerede lørdag 6. august.

Dirigentuka arrangeres av NMF i samarbeid med Universitetet i Stavanger/Fakultet for utøvende kunstfag. Her tilbys både Bachelor, Master og ulike videreutdanninger i korpsdirigering. UiS tilbyr også Digitale dirigentstudier – en fleksibel og nettbasert tilleggsutdanning for korpsdirigenter som kan kombineres med jobb og som kan gjennomføres fra eget hjemsted.

Følg Dirigentuka på Facebook.

Påmeldingsfristen er 1. mai og påmelding skjer her. Les betingelsene for påmeldingen i fanen «Kurs og påmelding» under før du melder deg på.

Dirigentuka arrangeres ved UiS Fakultet for utøvende kunstfag. Adressen er Bjergsted 1, 4007 Stavanger.
Se kart: https://goo.gl/maps/HbSYPhGJVtF2 


Fra 2016 tilbyr Dirigentuka alle våre deltakere som ønsker det å være med på et 2-dagers forkurs.

Forkurset går lørdag 6. og søndag 7. august og det kan kombineres med alle våre øvrige kurs, unntatt ungdomskurset, som foregår parallelt.

I forkurset blir det ekstra fokus på grunnleggende teknikker i dirigering, analyse og partiturlesing. Det blir også gjenoppfrisking av grunnleggende musikkteori.

Hvis du ønsker å delta på forkurset velger du dette i vårt påmeldingsskjema. Deltakeravgiften er den samme uansett om du velger forkurs eller ikke.

Ungdomskurset 6.-12. august

Ungdomskurset varer i 7 dager og er et tilbud til de som ikke har veldig mye dirigenterfaring fra før. Her vil du få en innføring i grunnleggende dirigentteknikk, partiturstudier og analyse og praksis. Det er mulig å kombinere å delta ved ungdomskurset lørdag og søndag, samt torsdag og fredag, og å følge aspirantkorpsdirigentkurset eller skolekorpsdirigentkurset mandag til onsdag.

Aspirantdirigentkurset 08.-10.(12.) august

Aspirantdirigentkurset varer i 3 dager (mandag-onsdag). De som ønsker det vil få anledning til å være med på Dirigentuka også torsdag og fredag. De vil da følge dirigentkursets timeplan disse to dagene. Prisen er den samme om du deltar tre eller fem dager.

Skolekorpsdirigentkurset 08.-10.(12.) august

Foredragene om skolekorpsrelaterte temaer er samlet tidlig i uken (mandag-onsdag) fordi mange skolekorpsdirigenter er opptatt med plandager i kulturskolene på torsdag og fredag. De som ønsker det vil få anledning til å være med på Dirigentuka også torsdag og fredag. De vil da følge dirigentkursets timeplan disse to dagene. Prisen er den samme om du deltar tre eller fem dager.

Dirigentkurset 08.-12. august

Dirigentkurset er åpent for alle typer dirigenter og er det største kurset i antall deltakere. Både erfarne dirigenter og ferske dirigenter vil ha utbytte av dette. Deltakerne blir delt inn i grupper etter kunnskap og erfaring.

Masterclass Stavanger Brass Band 08.-12. august

10 forhåndsutvalgte dirigenter vil få dirigere ved den avanserte mesterklassen med Stavanger Brass Band. For å komme i betraktning må CV og referanser sendes på epost til dirigentuka@musikkorps.no i tillegg til påmeldingen. Kurset avsluttes med konsert fredag kveld der alle deltakerne dirigerer det verket de har jobbet med gjennom uken.
Det er stor søkning til kurset, og de som ikke kommer med, kan bli tilbudt plass på Dirigentkurset. Du angir om du ønsker dette i påmeldingsskjemaet.

Masterclass Stavanger Symfoniorkester 08.-10. august

Inntil 6 deltakere vil få plass i den avanserte mesterklassen med Stavanger Symfoniorkester. Professor ved Norges Musikkhøgskole, Ole Kristian Ruud, instruerer. Repertoar er 1. og 2. sats fra Sibelius’ første symfoni, Johan Halvorsens «Norsk Rapsodi nr. 1» og overtyren til «La Forza del Destino» av Verdi.  Søknad med navn, fakturaadresse, CV og referanser sendes til dirigentuka@musikkorps.no . Du trenger ikke bruke det ordinære søknadsskjemaet. Søknadsfrist er 1. mai.

Priser og påmelding

  • Ungdomskurset: kr. 2 000
  • Aspirantdirigentkurset: kr. 2 000
  • Skolekorpsdirigentkurset: kr. 2 000
  • Dirigentkurset: kr. 2 000
  • Masterclass Stavanger Brass Band: kr. 3 000
  • Masterclass Stavanger Symfoniorkester: kr. 3 000

Påmeldingsfristen er 1. mai og påmelding skjer her.

Når du melder deg på aksepterer du at påmeldingen er bindende fra 1. mai. Før 1. mai kan du når som helst melde deg av. Gjør det skriftlig, gjerne via e-post. Vi tar ikke i mot av- eller påmeldinger per telefon. Etter 1. mai er det kun skriftlig henvendelse med legeerklæring som bekrefter at sykdom forhindrer deltakelse ved Dirigentuka som gir refusjon av deltakeravgiften.

I utgangspunktet må man være 18 år for å delta ved Dirigentuka. Vi kan gjøre unntak for yngre deltakere i samråd med deres foresatte. Ta kontakt dersom du ønsker dette.

Dirigenter i Bjergsted. Foran: Leder og primus motor, Morten Wensberg

Dirigenter i Bjergsted. Foran: Leder og primus motor, Morten Wensberg