Nye studenter fra hele verden

Finske Salla Pylkkönen gjør seg klar til dansestudier i Stavanger. Hun er én av 385 nye internasjonale studenter som skal studere ved UiS.

De internasjonale studentene Emilia Törneblom, Adalmiina Toivola, Salla Pylkkönen og Sumit Singh. Finnene Emilia Törneblom (f.v.), Adalmiina Toivola og Salla Pylkkönen og indiske Sumit Singh fikk studentkort og et første møte med sitt nye universitet. (Foto: Asbjørn Jensen)

Foajeen i Arne Rettedals hus ble forvandlet til en internasjonal smeltedigel da studenter fra 68 land fikk utstedt studentkort i dag, 10. august. Studentene ble møtt med velkomsttaler, praktisk informasjon og presentasjoner fra ulike organisasjoner og institusjoner.

– Jeg fikk anbefalt UiS av en venn som har studert her tidligere, sier Salla Pylkkönen.

Hun starter sitt fjerde år av dansestudiene, og skal tilbringe høstsemesteret ved Institutt for musikk og dans ved UiS.

– Jeg gleder meg aller mest til å få nye lærere, som kan gi meg ny kunnskap og nye impulser, sier Pylkkönen.

Populær uke

Målet for universitetet er at de nye studentene lett skal kunne integrere seg i det norske studentmiljøet, både med hverdagsproblematikk og akademiske utfordringer. UiS får god støtte fra eksterne aktører som informerer om banksystem, helseetaten og tilbudene som finnes for studentene i Stavanger-regionen.

Det er Internasjonalt kontor som har satt sammen programmet for mottaksdagene 10. -12. august.

Arrangementet er populært hos studentene som, i tillegg til å få informasjon, raskt blir kjent med sine medstudenter fra hele verden.

Tøff konkurranse

– Mange internasjonale studenter ønsker å studere ved UiS. Totalt har 3500 søknader blitt redusert til 385 studenter. Av disse kommer flest studenter fra Frankrike, Tyskland, Spania, Polen, Russland, Nepal og Pakistan, forteller Magdalena Brekke ved Internasjonalt kontor.

Studieprogrammet som fikk flest internasjonale søkere i år er det nye tilbudet Master of Science in Business Administration, med 357 søkere til 10 plasser. Petroleumsstudiene er også populære, 320 søkere kjempet om 10 plasser på spesialiseringen Reservoir engineering.

Totalt er det 1380 internasjonale studenter på UiS. Det utgjør om lag 11 prosent av studentmassen.

Tekst: Benedicte Pentz