Strålende kritikk av Bettina Smits nye utgivelse "Voices of women"

«Voices of Women» er mezzosopran Bettina Smith og pianist Einar Røttingens andre CD-utgivelse sammen som duo. Denne gangen tar de for seg Vestlandskomponistene Fartein Valen, Jostein Stalheim og Ketil Hvoslef.

Bettina Smith Bettina Smith "Voices of Women"

CD-ens tema er ulike kvinnestemmer fra verdenslitteraturen: Goethe-skikkelsene «Mignon» og «Suleika», Shakespeares «Ophelia» fra «Hamlet», og evangeliet etter Maria Magdalena. Musikerne ønsker denne gangen å sette fokus på norsk samtidsmusikk originalskrevet for sang og klaver, og to av verkene på CD-en er skrevet spesielt for dem.

Mezzosopran Bettina Smith har en stor, internasjonal utøverkarriere. Som student av både Elly Ameling og Elisabeth Schwartzkopf har hun utviklet en spesiell interesse for romanserepertoaret og kammermusikken. I tillegg til å være utøvende musiker, er Bettina Smith førsteamanuensis i sang ved Universitetet i Stavanger.

Pianist Einar Røttingen er professor i utøvende musikk ved Griegakademiet, Universitetet i Bergen. Han har opptrådt som solist og kammermusiker i en rekke land i Europa, USA og Asia. Hans langvarige og tette samarbeid med komponister som bl.a. Harald Sæverud og Ketil Hvoslef har resultert i en rekke urfremførelser og kritikerroste innspillinger.

ANMELDELSER
"Det er en gripende forestilling, overbevisende fremført av Smith og Røttingen. Et finere moderne sang-klaver-program er det vanskelig å finne."
Guy Rickards - Klassisk Musikkmagasin

"Det lykkes Hvoslef å bevare en slags arkaisk resitasjon, samtidig med alle innslag av sangteknikk som med sitt differensierte uttrykk berører oss sterkt. At Einar Røttingen behersker alle de tre komponistenes tonespråk med like stor teknisk sikkerhet og innfølelse i tekstene, viser igjen denne pianistens mange fortrinn."
Arnfinn Bø-Rygg - Stavanger Aftenblad

"Musikken er frodig, springende og rik og gir lytteren stadige overraskelser i både utvikling og spenn."
Trond Erikson - Den klassiske CD- bloggen

Teksten er hentet fra plateselskapet Lawostore.no

Bettina Smith