UiS-studenter plukket ut til talentprogram

Dirigentstudentene Guro Ansteensen Haugli og Ingunn Marie Hagen gikk helt til topps i programmet Maestra, og får muligheten til å jobbe tett på flere av elitekorpsene i Norge. – Det er en unik sjanse, sier de.

Bildet viser Ingunn Marie Hagen som dirigerer. Dirigentstudent Ingunn Marie Hagen (22) i aksjon. Foto: privat.

Det er for få kvinnelige dirigenter som dirigerer de fremste musikkorpsene i Norge. Det ønsket Norges Musikkorps Forbund (NMF) å gjøre noe med, og startet derfor programmet Maestra. Dette er et program som er rettet mot yngre kvinnelige korpsdirigenter, der kandidatene får jobbe tett på flere av elitekorpsene her til lands.

– Unik sjanse

Dirigentstudentene Guro Ansteensen Haugli (22) og Ingunn Marie Hagen (22) ved institutt for musikk og dans (IMD) ved Universitetet i Stavanger bestemte seg begge for å søke, og ble to av sju kandidater som ble plukket ut til å delta på prøvedirigering med Vestre Aker Musikkorps i Oslo den 13. juni.

– Jeg var litt stressa, som man gjerne er i slike situasjoner, men jeg synes det var veldig gøy og det gikk jo tydligvis bra siden jeg ble plukket ut som en av programmets to kandidater, sier Ingunn Marie Hagen, som skal begynne på 3. året i bachelor i dirigering ved UiS.

Hun får selskap av medstudent Guro Ansteensen Haugli, som synes det er utrolig givende og kjekt å få denne muligheten til å ha ansvar for konsertproduksjonen til flere elitekorps.

– Det er en unik sjanse for meg å vise hva jeg kan, og jeg håper dette kan være med på å åpne dører for meg og min karriere som dirigent i fremtiden, sier Haugli som skal ta til på en videreutdanning i dirigering ved UiS.

– Bra mulighet

Til våren får Mestra-kandidatene jobbe med Manger musikklag, ett av de eldste og mest suksessrike brassbandene i Norge. I tillegg får de jobbe tett på samt lede konsertprogrammet til Lillestrøm Musikkorps, Musikkforeningen Nidarholm, Trondheim og Sarpsborg Janitsjarkorps.

– Jeg gleder meg veldig til å kunne sette i gang. Det er en veldig bra mulighet for oss å få praksis i så pass gode korps mens man ennå studerer, sier Hagen.

Hun synes det er på tide at man satser på å få kvinnelige dirigenter opp på podiet, og spesielt i elitekorpsene.

– Det har ikke vært like vanlig med kvinnelige dirigenter i elitekorpsene, men jeg ser ikke noen grunn til at det skal være slik, så jeg synes det kult at NMF satser på oss.

Tekst: Maria Gilje Torheim

Bildet viser Guro Ansteensen Haugli, dirigentstudent ved UiS.

Guro Ansteensen Haugli (22) skal begynne på en videreutdanning i dirigering ved UiS.