MyBox vant lokal Venture Cup

Pengene de vant skal Magnus Øgård Meisal og Kristoffer Sørstrønen bruke på å reise rundt i landet og selge leiligheter til studentsamskipnader og universiteter.

Magnus Øgård Meisal og Kristoffer Sørstrønen ser ut av hvert sitt vindu fra en containerhybel. Magnus Øgård Meisal og Kristoffer Sørstrønen har store planer for de innovative containerhyblene. Begge foto: Asbjørn Jensen

– Hadde jeg bodd så fint da jeg var student, skulle jeg ikke klaget, sier Krister Mangersnes, jurymedlem i den lokale finalen av Venture Cup.

Vi er på en rundtur i Magnus Øgård Meisals leilighet etter finalen.

Meisal bor i en containerhybel. Idéen til den er det han selv og Kristoffer Sørstrønen som står bak. Begge er utdannet byggingeniører ved UiS.

Lyse leiligheter
– Mange synes containerboliger høres ut som noe mørkt og råttent, men sånn trenger det ikke være, sier Meisal og ser seg omkring i den lyse leiligheten.

Idéen til boligen kom allerede i 2010 og i september i fjor ble de første boligene åpnet. Meisal og Sørstrønen stopper ikke der. Framover skal de reise til de største studentbyene i Norge og ha møter med studentsamskipnadene og universitetsledelsen på stedene.

– Om noen år håper vi flere byer i Norge prydes av flotte MyBox-er, sier Meisal.

Havvindmølle
På andreplass i finalen kom UiS-studentene Louise Johansson, Aleksander Andersson og Diana Belova med bidraget Gwind. Det er en flytende havvindmølle.

Tredjeplass gikk til bidraget SafeMonitor, som Tore Rudlang, Nam Mai Nguyen Bao, Ole Hostvedt, Brian Ramsland og Mads Evju står bak. SafeMonitor er et trådløst system som skal brukes til å holde oversikt over ansatte og utstyr på oljeplattformer. Det skal øke sikkerhet og effektivitet. Premiene var på 10 000, 5000 og 3000 kroner. Bidragene som kom på første- og andreplass kvalifiserer seg til regional finale i Venture Cup.

Les mer om MyBox.

Stuen til containerbolig

Hvem skulle trodd at innsiden på en container kunne se slik ut? F.v. Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal.