Start UiS begeistret mest

Start UiS er kåret til årets vinner av Begeistringsprisen. Start-leder Erling Tangen, forteller at prisen er en pådriver for å fortsette arbeidet med å sette nyskaping i fokus og aktivt bidra til engasjement i studentmiljøet.

Start UiS viser stolt frem prisen og sjekken på 20 000 kroner.

Start UiS viser stolt frem prisen og sjekken på 20 000 kroner. Foto: Start UiS

Studentprest ved UiS og initiativtaker til Begeistringsprisen, Stefan Emmerhoff, forteller at formålet med prisen er å løfte fram og synliggjøre det frivillige arbeidet som gjøres for at studenter skal trives. Prisen skal fungere som en klapp på skulderen for de som utpeker seg ved å utgjøre en forskjell for universitetsmiljøet.

– De som gjør en frivillig innsats skal få følelsen av at arbeidet de gjør blir anerkjent og verdsatt. Det skal vises i handling og ikke bare tomme ord, sier Emmerhoff.

– Utrolig gøy
Tangen forteller at i forkant av utdelingen fredag 7. mars, hadde de kun mottatt en e-post med nominasjon. Det var derfor først da de ble oppropt som vinnere, og Tangen skulle opp på scenen og motta prisen og en sjekk på 20 000 kroner foran medstudenter i Kjell Arholms hus, at det gikk opp for dem hvor stort det egentlig var.

– Det er utrolig gøy å bli tildelt prisen som en annerkjennelse for arbeidet vi har gjort, spesielt med tanke på at de andre nominerte som også har gjort en betydelig jobb for studentengasjement ved UiS, sier Tangen.

Hviler ikke på tradisjoner
Emmerhoff satt også i juryen som valgte ut vinneren blant årets fem nominerte. Han forteller at juryen tar utvelgelsen veldig seriøst, og at det er en prosess som går over en lengre periode, med flere møter.

– Det er vanskelig å skulle velge ut én blant de nominerte. Helst skulle jeg delt ut en pris til alle sammen, men vi er nødt til å utpeke en vinner og beslutningen i år var enstemmig, sier studentpresten.

Emmerhoff trekker fram flere argumenter for hvorfor valget falt på Start UiS.

– For det første har de vist slitestyrke. Start UiS har eksistert helt siden 2003, som var før UiS fikk universitetsstatus. De har altså betydd mye for veldig mange studenter gjennom en årrekke.  For det andre er de kreative og løfter fram folk som har gode idéer, som for eksempel initiativet «Jentemiddagen», sier Emmerhoff.

Videre berømmer han studentorganisasjonen for å være åpen og inkluderende. Han fremhever også Engasjertdagen, som Start UiS arrangerte i fjor høst, som en stor suksess.

– Start UiS har bevist at de ikke hviler på tradisjonene sine. De utvikler seg stadig og blir bare bedre og bedre, sier studentpresten.

Godt grunnlag
Tangen påpeker at det er ti år med hardt arbeid fra engasjerte, frivillige sjeler i Start UiS, som har gjort at studentorganisasjonen har komt seg dit de er i dag.

– De har lagt et godt grunnlag som vi har kunnet bygge videre på, sier Tangen.

Start-lederen forteller at de har mange spennende prosjekter på kalenderen fremover. Nå om dagen jobber de med å få inn bidrag til den lokale finalen av Venture Cup som går av stabelen 25. mars, hvor det konkurreres om å skrive den beste forretningsplanen i Stavanger.

Videre skal studentorganisasjonen planlegge årets Engasjertdag, som Tangen i takketalen til Begeistringsprisen, lovet skulle bli enda bedre enn fjorårets arrangement.

– Prisen ga oss ett lite «kick» og en fornyet motivasjon til å jobbe enda hardere for studentene, avslutter Tangen.

Les mer om Start UiS.

Tekst: Camilla Brandt