Kick-off og vitenskapsdag for førskolegruppene

I disse dager arrangerer Agderprosjektet vitenskapsdag og kartlegging for førskolegrupper i Agderprosjektet. Det er satt opp egne dager både i Arendal, Mandal, Kvinesdal og Valle/Bykle.

Knokkel Knut ønsket barna velkommen til vitenskapsdag. Barna kjente på skrekkblandet fryd da de ble «ønsket velkommen» av Knokkel Knut.

Kartlegging skjer med nettbrett, og resten av dagen får barna bruke med på aktiviteter arrangert av Vitensenteret på Sørlandet. Så langt har disse dagene vist seg å være vellykket, bare se på denne herlige tilbakemeldingen fra en av barnehagene:

Tusen takk for en fantastisk dag dere gav oss på Vitensenteret i dag. …Og tiden, ja den gikk alt for fort. Vi koste oss alle mann. Jeg spurte barna på vei hjem om de hadde hatt det litt gøy i dag. En gutt svarte: "Jeg har ikke hatt det litt gøy. Jeg har hatt det veldig, veldig gøy!". "Ja", svarte de andre i kor. Nå gleder vi oss til å ta fatt på førskolegruppe neste uke. Dette var en knallstart på prosjektet for barna og oss voksne.

Etter kick-off-dagen setter førskolegruppene i fokusgruppen i gang med førskoleopplegget fra Agderprosjektet, mens de andre barnehagene fortsetter som før.

I slutten av førskoleåret og i slutten av første klasse vil det bli gjennomført ny kartlegging. På den måten vil man kunne analysere hva slags effekter førskoleopplegget har gitt på kort og lengre sikt. Til sammen kartlegges nærmere 700 førskolebarn fra 82 barnehager.

Barn som leker og utforsker Vitensenteret på Sørlandet.

Mye å utforske hos Vitensenteret på Sørlandet.