MENY

En smak av kunnskap: Parkinsons sykdom på molekylært nivå

Kristin Aaser Lunde snakker om arbeidet med sin doktoravhandling.

Parkinsons sykdom er gjenstand for intens forskning. Likevel finnes det ingen kur, og ingen tester som kan påvise sykdommen i tidlige stadier. I tillegg blir det mer og mer tydelig at symptombildet er sterkt varierende fra pasient til pasient. Hvordan kan man bruke molekylærbiologi til å ta tak i alle disse problemstillingene på en gang?

Kristin Aaser Lunde stiller dette spørsmålet i arbeidet med sin doktorgrad. Hun vil presentere dette arbeidet i biblioteket på Ullandhaug, torsdag 30. oktober kl. 12.30. Hun vil snakke om sine funn fram til nå, og hvordan hun ser for seg den videre prosessen. For deg som selv skriver på en doktoravhandling, eller planlegger å gjøre det senere, vil det være gode tips å hente her.
 

Dette er det tredje foredraget i serien "En smak av kunnskap". Vi på biblioteket håper at dette kan være til inspirasjon for andre studenter og stipendiater. Ta med matpakken og møt opp i biblioteket, så får du en smakebit av den ferskeste forskningen ved UiS!

Det blir servert kaffe og te. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Kristin Aaser Lunde