UiS sin bruk av bemanningsbyråer

Det siste året har debatten om bruk av bemanningsbyråer stormet i de norske medier.

Det har vært demonstrasjoner utenfor stortinget, og fagorganisasjoner og politikere har vist missnøye med en bransjen. I denne sammenhengen er det interessant for oss som ansatte å vite hvordan det står til med UiS i denne sammenhengen.

Bruker vi innleid arbeidskraft ifra bemanningsbyråer på Uis?
Hvis vi gjør det, i hvilket omfang og i hvilke avdelinger gjelder det?
Vet UiS noe om bruk av bemanningsbyråer i våre innleide tjenester som feks ProClean?

Hva er ledelsens ståsted i forhold til bruk av bemanningsbyråer, og tas dette med i vurderingen/anbudsteksten når vi skal kjøpe tjenester utenfra ifra feks ProClean?

I en verden der vi som private forbrukere har makt til å påvirke matkjedene i forhold til hvilke produkter de leverer og innholdet(feks palmeolje), så er det av interesse for universitetet å sende signaler til sine leverandører om hva vi synes er greit i arbeidslivet.

Da er det viktig for oss ansatte, som er universitetet, å vite hvor vi står.

Johan Andreas Thorkaas
TN-IMBM (gamle TN-IKM)

Johan Andreas Thorkaas

Kommentér innlegget

Kommentaren din blir synlig under innlegget som du har valgt å kommentere.