Bli kjent med UiS

Universitetet i Stavanger har mange utdanninger, mange bygg og mange spennende laboratorier. På åpen dag tilbyr vi en rekke omvisninger sånn at du kan bli bedre kjent med både studenter, ansatte og innholdet i undervisningen.

Oversiktsbilde over universitetsområdet til Universitetet i Stavanger. Bli med på våre omvisninger under Åpent universitet 28. september og bli bedre kjent med campus.

Kunst på campus: Kl. 12.15 og kl. 14.15: Omvisning for alle interesserte i universitetet kunstsamling på campus. Oppmøtested: Hovedinngangen (ved flaggstengene) ved Arne Rettedals hus.

Laboratoriebygget Ivar Langens hus holder åpent hus. Her drives det med forsøk med betong, metall, jordmasser, asfalt, offshoreteknologi mm. I 2. etasje er det utstilling av modeller innen urban design. Omvisning fra kl. 12.30 (siste omvisning kl. 15.30) med demonstrasjoner av fjernstyrt undervannsrobot i bassenget/offshorerøret, laserkutting, TEM og SEM (elektronmikroskop), testing av betong mm.

Medieutdanningen: Det er omvisning i produksjonslokalene til medieutdanning, henvend deg på standen som er i Arne Rettedals hus

Universitetsbiblioteket: "Hva jobber et moderne Universitetsbibliotek med?"  Omvisning hver time kl. 12.30, kl. 13.30, kl. 14.30 og kl. 15.30.

Sykepleielaboratoriet: Det er omvisning i sykepleierlaboratoriet med demonstrasjoner av ulike simuleringsverktøy (henvendelse på standen i Kjell Arholms hus).

Studentenes hus: Her holder studentenes egne organisasjoner og linjeforeninger til. Kl. 13.00, kl. 14.00 og kl. 15.00 er det omvisning i huset.

Stands: I Arne Rettedals hus møter du bl.a. Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) med prosjektet «Rom for studenter», NettOp (avdeling for utvikling av digitale læremidler) med prosjektet «Virtual UiS (se under «Aktiviteter på campus»), Etter- og videreutdanningsavdelingen, HR avdelingen med jobbmuligheter på UiS, UiS sine studietilbud, utviklingen på campus i bilder og tekst, Utdanningsavdelingen med informasjon om doktorgrader, alumnivirksomheten og fagmiljøet innen Fjernsyn- og multimedieproduksjon.

I Kjølv Egelands hus, utenfor Tjodhallen møter du ansatte og studenter fra Det teknisk naturvitenskapelig fakultet og studenter som representerer en rekke studentaktiviteter/studentforeninger/linjeforeninger som for eksempel Studentmediene i Stavanger (SmiS), Studentorganisasjonen ved UiS (StOr), Master i endringsledelse Linjeforening (Mel), International Students Union (ISU), UiS, ION Racing (studentbygde racerbiler), Linjeforening for Elektro og data (Led), Amnesty UiS og Sosialdemokratisk Studentforening i Stavanger.

I Kjell Arholms hus møter du ansatte og studenter fra Institutt for helsefag, institutt for sosialfag, Institutt for musikk og dans og Internasjonalt kontor.

I Ellen og Axel Lunds hus møter du ansatte og studenter fra Norsk hotellhøgskole og fra Handels-høgskolen, tilhørende studentorganisasjoner, Senter for entreprenørskap, Senter for Innovasjonsforskning og Prekubator TTO.

UiS logo
Bilde av to sykepleierstudenter ved sykeseng.

Bli med på omvisning i sykepleierlaboratoriet i Kjell Arholms hus.