Erling R. Eriksen med ny Bach-cd

Pianist og UiS-professor Erling R. Eriksen har spilt inn en ny cd med J. S. Bach: Das Wohltemperierte Klavier. Mandag 19. mars er det lanseringskonsert i Bjergsted.

Erling R. Eriksen ved Institutt for musikk og dans arbeider som pianist og professor ved Institutt for musikk og dans, ved Universitetet i Stavanger. Gjennom et helt liv vendt har han alltid vendt tilbake til Johan Sebastian Bach og Das Wohltemperierte Klavier.

For tre år siden tok han tok ett års pause fra undervisning for å fordype seg i verkene, og resultatet ble en cd-samling bestående av fire plater. CD`en blir utgitt av Universitetet i Stavanger.

Das Wohltemperierte Klavier 1 og 2 består av 48 preludier og fuger. Stykkene tar for seg alle tonearter og ble skrevet som øvingsstykker for elever.

- Verkene er fantastiske. Jeg har spilt dem i mer enn 30 år og blir aldri lei dem, sier Eriksen.

Mandag 19. mars blir det lansering av den nye cd`en og konsert med Eriksen i Lille Konsertsal i Bjergsted, hvor han spiller utdrag fra sin nyinnspilte cd. Det blir også salg av cd-boksen.

Mandag 19. mars 2007
Lille konsertsal Bjergsted