< Om UiS

Nyheter og presserom

Gledesdans på Internasjonal dag

I går feiret internasjonale studenter og ansatte på UiS seg selv. Mat, musikk og dans fra alle verdenshjørner var blant ingrediensene.

Internasjonal dag ble i går arrangert for sjette år på rad. I år falt arrangementet også sammen med "Staff Exchange Week 2010. Dermed var campus en internasjonal arena hvor over 1000 studenter, ansatte og representanter fra universitetets partnerinstitusjoner deltok.

Utveksling
Internasjonal dag er UiS' viktigste arrangement for å rette søkelyset mot stadig ekspanderende internasjonaliseringen av universitetet. Under årets arrangement ble det særlig rettet fokus på mulighetene studentene har for å reise på utveksling.

UiS samarbeider med høgskoler og universiteter over hele verden, og tidligere utreisende studenter representerte noen av lærestedene. I tillegg var fakultetenes internasjonale koordinatorer til stede for å bistå studenter som ønsker å berike sitt utdanningsløp med et utenlandsopphold.

600 internasjonale studenter
Universitetet i Stavanger har i dag over 600 internasjonale studenter fra 70 ulike land. Studentene og representanter fra partnerinstitusjoner i utlandet var i går på campus for å representere sine utdanningsinstitusjoner og sine respektive hjemland.

"Flash mob"
I tillegg til informasjonsutveksling ble det feiret med sosialt samvær, underholdning og god mat fra ulike land. Det ble indisk dans og mye musikk, men høydepunktet var kanskje utføringen av en såkalt "flash mob" i foajeen på Arne Rettedals hus. Til tonene av Queen danset studenter på foajeens gulv og gallerier.

Det skjer på UiS

Vil du vite hva som er på gang? Alle universitetets eksterne arrangementer blir annonsert i vår aktivitetskalender.