Loops vinner en halv million kroner under årets ITSA-finale

Selskapet Loops og gründer Derek Göbel fikk flest poeng både fra jury og fra partnere under ITSA Open Demo & Competition Day.

Loops vinner en halv million kroner under årets ITSA-finale 12 uker har disse jobbet tett sammen for å utvikle sine ideer og selskap

– Fantastisk, og uventet, var nederlenderens umiddelbare reaksjon etter seieren. Loops rydder i rotet, rett og slett. Derek bruker sine syv tilmålte minutter på ITSA-presentasjonen til å synliggjøre hvor uoversiktlig en prosjektstyrers hverdag egentlig kan være.

– Å ha kontroll krever at du har innsikt, og innsikt krever analyse. God analyse krever gode data, men gode data kan være krevende å finne; særlig fordi dataen du trenger finnes i en rekke ulike system som ikke snakker sammen. Det sinker prosessene dine, og gjør det vanskelig å ta gode beslutninger. I tillegg skal du ha kontroll på tidsbruk, budsjett og folk.

Samler kildene og analyserer

Derek vet hva han snakker om. Han hadde prosjektstyringsjobb i Shell hvor han daglig skulle innhente, kvalitetssikre, analysere og forstå en mengde data fra mange ulike kilder.

– Et stressende liv. Din oppgave er å ha kontroll, og det kjennes som du ikke har kontroll i det hele tatt. Det skjer noe nytt hele tiden i en eller flere av datakildene dine, og det er umulig å holde oversikt over alt, samtidig.

Problemet løste han ved å utvikle systemet Loops, som samler og kombinerer all dataen din,  og som i tillegg har en rekke simulerings- og optimaliseringsverktøy som skal gjøre det lettere å ta gode beslutninger.

– Vi automatiserer prosessen ved å samle all den innsikt og data du trenger og kjøre dine beslutninger raskere og med bedre kvalitet, sier Derek Göbel.

Ni spennende selskaper på ITSA

Spennet i hvilke ideer og løsninger som startupsene hadde å by på i den fjerde utgaven av ITSA, var stort. Alt fra rollespill som selskapsunderholdning, til nytt HR-system for skipsindustrien. Selskapet «Untangeled» har utviklet en chip som rydder opp i ledningkaoset i hjemmene til folk og samler alle fjernkontrollene i en lampe. «SubC3D» driver med undervannsfotografering for oljebransjen og oppdrettsnæringen.

Det var flere tidligere UiS-studenter blant de ni selskapene i den gjeve konkurransen, deriblant Asbjørn Rørvik og hans «Knitting Printer» som ønsker at vi selv skal lage våre egne strikkeklær på en bærekraftig og miljøvennlig måte ved hjelp av et enkelt tastetrykk. «House of Signs» høstet stor applaus for å senke språkbarrieren mellom den hørende verden og de døves. «Mobilyze» kombinerer mobilitet og analyse, og ønsker å utvikle et sosialt mobilitetssystem. De unge studentene i «VOED» vil erobre verden med et nytt sosialt medium for produksjon og deling av video.

Tre av ni selskap stod igjen på scenen etter at juryen og partnerne hadde gjort sine vurderinger og gitt sine poeng. De tre var «Loops» og Derek Göbel, «Se7en HRS» og Reidar Jørgensen og «VOED» med Kristoffer H Kingsrød og Fredrik W Brynildsen.

Alle selskapene har deltatt i forretningsutviklingsprogrammet ITSA, Validé sin tech start-up akselerator. Gjennom 12 uker har selskapene utviklet sine forretningsmodeller og ikke minst; lært seg å presentere sine løsninger for et krevende og kritisk publikum av investorer. De er alle ni i startgropa til å lansere i markedet, noen få er i markedet allerede, og gode samarbeidspartnere og investorer er særdeles viktig for selskap i denne fasen.

ITSA accelerator er knallhard trening, men gir også alt det andre som ferske forretningsutviklere trenger rundt seg og sitt selskap; Muligheter til å få et profesjonelt nettverk, fellesskap i en gruppe du ser hver eneste uke, ærlige vurderinger og tilbakemeldinger fra dyktige forretningsutviklere og mentorer, forelesninger fra erfarne næringslivsfolk, inspirasjon og mestringsfølelse.

Tekst: Hilde Garlid, Validé

Loops vinner en halv million kroner under årets ITSA-finale

Sean Paul Shanor (fra venstre) og Gry Isabell Sannes fra Validé overrekker premien til Loops-gründer Derek Göbel