Magasinet UniverS

• UniverS jubileumsnummer 2014

Jubileumsnummer av UniverS

I et eget jubileumsnummer av magasinet UniverS kan du nå lese mer om UiS-aktiviteter i fortid, nåtid og framtid. Jubileumsmagasinet er laget i anledning UiS sitt 10 års-jubileum i 2014.

• Univers nr. 2 2013 forside

Rom for framtida

Andre nummer av Univers 2013 er nå ute på campus. Her kan du lese om forskning og andre aktiviteter ved UiS. Tema denne gangen er behovet for studentboliger. Les om innovative studenter som har utviklet boliger på boks, og om hvordan en regional dugnad skal bedre boligsituasjonen.

• Univers nr. 1 2013 forside

I de beste hender?

Første nummer av Univers 2013 ligger nå ute på campus. Her kan du lese om forskning og andre aktiviteter ved UiS. Tema denne gangen er barnehagekvalitet og utfordringer knyttet til den faglige utviklingen til barn i norske barnehager. God lesning!

• Forside magasinet Univers

Næring i hardt vær

Tredje nummer av Univers 2012 ligger nå ute på campus. Her kan du lese om forskning og andre aktiviteter ved UiS. Tema denne gangen er oljeboring i nord og utfordringer knyttet til oljeproduksjon i et værhardt og kaldt klima. God lesning!

• Forside magasinet Univers nr. 2 - 2012

Tar grep for god velferd

Andre nummer av Univers 2012 ligg no ute på campusane. Magasinet er spekka med forskingsnytt og nytt om utdanning og nyskaping ved UiS.

• Kompetanse jorda rundt

Første nummer av Univers i 2012 er ute no. I tillegg til nyheiter om forsking, undervisning og formidling, inneheld magasinet temasaker om Norsk hotellhøgskole, som feirar sitt 100-års jubileum i år.

• Science City Ullandhaug

Stavanger kommune skal det kommende året lage en melding som skal klargjøre mål og visjoner for utviklingen av universitetsbyen Stavanger. I temadelen i denne utgaven av Univers ser vi nærmere på campusutvikling og du får skissert noen visjoner for 2040.

• Forside Univers nr. 3 - 2011

Det viktigste yrket

Fram mot 2020 vil det bli stor mangel på lærere om ikke opptakstallene øker og yrket blir mer populært. I temadelen i denne utgaven av Univers kan du lese om hvordan UiS går i bresjen for å utvikle en fagsterk lærerutdanning med tett kobling til praksisfeltet, som UiS-forskning bygger opp om.

• Nye løsninger for helsesektoren

Noreg må satse på omsorgsteknologi og få fleire til å ta helseutdanning. For å kunne møte behovet for helsetenester i framtida trengs det kunnskap og kompetanse. I temadelen for denne utgåva av Univers tek vi for oss utfordringane i helsesektoren og kva løysingar som finst.

• Strategi og styring i høgare utdanning

Univers kjem i dag ut i eit mindre format enn før, og med ein ny grafisk design. Innhaldet i dette nummeret er via tema strategi og styring i høgare utdanning. Bladet inneheld også ei rekkje gode forskingssaker, både om kvinner i pressehistoria, misjonshistorie og skjelettforsking på Arkeologisk museum.