Masterstudenter arrangerte geologiens dag for barn

Mer enn 130 nysgjerrige tok turen til universitetet blant annet for å lage sitt eget fossil og lære mer om mineraler og geologi under Geologiens dag forrige helg.

• Gutt med stein, hammer og hjelm foran en plakat med ordene framtidens geologer.
    I photoboothen fikk barna kle seg opp som ekte geologer, og tatt bilde av.
  • Jente ser i mikroskop mens kvine i frakk ser på.
    I mikroskop kunne man nærmere studere sand fra Sola-stranden, ørkensand fra Oman og vulkansk sand fra Gran Canaria.
  • Jente blir avfotografert av mann i hvit frakk.
    Mange syntes det var stas å bli tatt bilde av.
  • Elleve masterstudenter i petroleumsgeologi ved Universitetet i Stavanger.
    Masterstudenter i petroleumsgeologi stod dag Geologiens dag på UiS.
  • Barn knuser stein på gulvet. Flere voksne ser på.
    Steinknusing. Studentene hadde laget "steiner" av trolldeig.

Dette var første gang geologiens dag ble arrangert ved universitetet. På forhånd håpet arrangørene på 40 besøkende. Fasiten ble over 50 barn, og 130 besøkene totalt. Det er medarrangør Siri Gloppen Gjersdal godt fornøyd med.

– Tilbakemeldingene er utelukkende positive, og mange håper på gjentagelse til neste år. Både medstudenter, kjente og mange som hadde sett arrangementet tilfeldig på Facebook stilte opp, sier hun.

Tidligere år har Gjersdal sammen med medstudent Signe Kristoffersen, deltatt på Geologiens dag på Oljemuseet. Nå syntes det UiS også burde markert dagen, og sammen med ti medstudenter på master i petroleumsgeologi ved UiS inviterte de forrige helg store og små til spennende aktiviteter knyttet til geologi.

Her fikk barn og unge (og noen voksne) utdelt aktivitetspass, med aktiviteter som «lag ditt eget fossil», «mineraler i hverdagen», tegnekonkurranse, antropogene fossiler, «gjett hvor mange» og geologi i mikroskop.

I tillegg kunne deltagerne stikke innom steinlabben for å se og lære mer om ulike bergarter. Et populært tilbud var en fotovegg hvor barna ble avfotografert med labfrakk, fjellsko, hjelm og geo-hammer foran banneret #fremtidens geologer.

Norsk Geologisk Forening syntes opplegget til UiS-studentene var så bra at de utropte dem til vinnere av studentarrangørprisen. Prisen på 10.000 kroner går til studentorganisasjonen Geode.