Sjokkgledelig velkomst for ny student

Nybakt sykepleierstudent Hanna Skjetne Berg ante fred og ingen fare da trondheimsflyet landet på Stavanger lufthavn. Hun ante jo ikke at UiS hadde konspirert med kjæresten for å gi henne en velkomst hun sent vil glemme.

Hanna Skjetne Berg mellom stavangerordfører Christine Sagen Helgø og UiS-rektor Marit Boyesen Hanna Skjetne Berg mellom stavangerordfører Christine Sagen Helgø og UiS-rektor Marit Boyesen. Det store velkomstbanneret i bakgrunnen. (Foto: Asbjørn Jensen)

Hun visste ingenting om at stavangerordfører Christine Sagen Helgø og UiS-rektor Marit Boyesen sto klar og ventet på henne ved «Ankomst innland».

Hun visste heller ingenting om bandet fra Institutt for musikk og dans ved UiS som sto klar for å spille sørafrikansk-inspirert gladjazz for henne.

Eller om det store lysegule banneret med «Kjære Hanna, velkommen!» og bilde av henne selv.

Eller at det rullet bilder av henne over reklametavlene på flyplassen…

Rosenborg kom i skyggen

Da hun kom ut i ankomsthallen sammen med sin like intetanende mor og bandet slo en trommevirvel, nølte hun et lite nanosekund.

Men så skjønte hun at jo, det var henne velkomsten var myntet på og ikke fotballaget Rosenborg som kom med samme fly og som akkurat hadde passert ut i ankomsthallen før henne.

– Velkommen til Stavanger, Hanna! Vi håper du er kommet for å bli! sa ordfører Christine Sagen Helgø og rakte Hanna er stor blomsterbukett.

– Dette var veldig hyggelig - og veldig mye oppmerksomhet, smilte Hanna med favnen full av blomster, fortsatt en liten smule forvirret.

En kjendis?

Men ikke mer forvirret enn at hun umiddelbart gikk i gang med et intervju med NRK Rogaland om blant annet hvordan det føles å forbigå Rosenborg i oppmerksomhet fordi man er nybakt UiS-student.

Folk i ankomsthallen lurte «Hvem er hun???» «Er hun er kjent person?»

Vil vise studentenes betydning

De fikk til svar at Hanna er en av tre nye UiS-studenter som er tilfeldig utvalgt og som får en helt personlig mottakelse.

– Med velkomsten av Hanna og de andre studentene vil vi vise hvor viktige studentene er for byen og for regionen vår, sa rektor Marit Boyesen.

Det gjøres også krus på de vel 4400 andre nye studentene. Alle som en vil kunne finne navnet sitt på en egen velkomstplakat som spres i byen.

Mange tilbud

På plakaten oppfordres byens innbyggere til å ta imot studentene på skikkelig hjertelig stavangervis.

I velkomstopplegget til de nye studentene inngår også egen fadder på universitetet for de som ønsker det. I opplegget inngår også en egen fadderfestival.

For å bli kjent med hverandre og med regionen, inviteres de også med på tur til Preikestolen og på ulike andre aktiviteter som kino og bowling, blant annet.

Det er også studenttilbud flere steder i byen.

Alt for å få studentene til å føle seg som hjemme og trives fra første stund.

Er du ny student? Sjekk ut studiestart-sidene på student.uis.no!

Tekst: Elin Nyberg