Son Thanh Nguyen disputerer

Son Thanh Nguyen disputerer for phd.-graden ved Universitetet i Stavanger fredag 20. november kl. 12.15 med avhandlingen Secure and Reliable Wireless and Ad Hoc Communications. Norsk tittel: Sikker og pålitelig trådløs og ad hoc kommunikasjon.

Disputasen finner sted fredag 20. november kl. 12.15 i auditorium E 164, Kjølv Egelands hus.

Prøveforelesning kl 10.00. Oppgitt emne for prøveforelesningen:The state-of-the-art in combining (Byzantine) fault tolerance and security in distributed systems.

Om avhandlingen

Doktorgradsarbeidet er del av SWACOM (Secure and Reliable Wireless and Ad Hoc Communications) prosjektet. Målet er å analysere sårbarhet og utvikle mekanismer som sørger for sikkerhet og pålitelighet i trådløse kommunikasjonsnettverk.  Spesielt fokuserer dette arbeidet på å sørge for sikkerhet og pålitelighet i dynamiske og storskala distribuerte ad hoc og sensornettverk, som brukes i mange sivile og militære anvendelser.

Forskningen gir bidrag til forskjellige sider av et bredere forskningsfelt. Det innfører og analyserer et nytt ?routing scheme? for undervannssensornettverk, som er det første som er presentert på dette området.

Et nytt energieffektivt ?multicast routing scheme? for trådløse aktuatorer og sensornettverk blir også fremlagt.

Kryptografi
Det blir i tillegg lagt frem nye ideer for hvordan det er mulig å bruke identitetsbasert kryptografi for å sikre trådløs og ad hoc kommunikasjon.

Son Thank Ngyen er fra Viet Nam. Han har bachelor fra Hanoi University of Technology, Viet Nam, 2000, og mastergrad fra Asian Institute of Technology, Bangkok, 2002.

Fakta om disputasen
Bedømmelseskomité: 1. Professor Javier Lopez, University of Malaga, Spania. 2. Professor Tingting Zhang, Mid Sweden University, Sverige. 3. Førsteamanuensis Hein Meling, Universitetet i Stavanger,
(administrator).

Hovedveileder: Professor Chunming Rong, Universitetet i Stavanger.

Leder av disputasen: Førsteamanuensis Arne Rettedal, Institutt for data- og elektroteknikk, Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, UiS.

UiS logo