Jan Oskar Engene, førsteamanuensis Institutt for sammenliknende politikk Universitetet i Bergen, UiB

Jan Oskar Engene er førsteamanuensis ved Institutt for sammenliknende politikk, Universitetet i Bergen. Han har arbeidet med mønstre og utviklingstrekk i terrorisme, særlig i Europa, så vel som med terrorismebekjempelsespolitikk. Engene har utgitt bøker som Terrorism in Western Europe: Explaining the Trends since 1950 og Norge i kamp mot terrorisme (sistnevnt med Iselin Nordenhaug). På bakgrunn av voldsomme terroranslag i vår del av verden, stilles ofte spørsmålet om vi har mer terror nå enn før. Engene vil ta opp terrortrusselens utvikling i lys av et kritisk blikk på hva datakilder kan si om dette spørsmålet.

Se Jan Oskar Engenes presentasjon (pdf)