Ledige studentboliger på dagen i Stavanger

– Hvis du søker studentbolig nå, kan du flytte inn på dagen. Nettsiden vår blir daglig oppdatert med ledige boliger, sier Frank Bremnes, kommunikasjonskonsulent ved Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).

– At vi har ledige studentboliger midt i studieåret har ikke skjedd siden 2005. Det skyldes endringer i arbeidsmarkedet i region, sier Bremnes. Det er nå ledige boliger på alle boområdene til SiS. Flere av dem er på campus Ullandhaug, i Sørmarka studentboliger og Rennebergstien studentboliger, begge bygget i perioden 2010-2013.

Vil bo på campus
– Våre mest populære boliger er på campus. Studenter ønsker å bo i tilknytning til universitetet og instituttet sitt. Her har vi utelukkende leiligheter, enten studioleiligheter eller parleiligheter. Type bolig og beliggenhet er med andre ord avgjørende for hvor studenter vil bo, forklarer Bremnes.

Reiselivsstudent Benedicte Norvik Jahnsen valgte å bytte bolig midt i studieåret.

– Jeg flyttet inn i studioleilighet i Sørmarka studentboliger rett før jul. Jeg ønsket å bo på campus fordi det er kort vei til forelesninger og trening. Og så er det greie bussforbindelser til byen og kort å gå til Madla, sier Benedicte.
Tidligere bodde hun i Stavanger sentrum med ei venninne.

Å vise fram leiligheten er fort gjort. Stue, kjøkken og soverom er kombinert i et rom. Standarden er høy, studenthusene på oppsiden av campus er knappe tre år gamle. - Jeg sparer penger på buss og har nå også billigere husleie. Økonomien har med andre ord blitt bedre, sier hun fornøyd. Hun er også fornøyd med det sosiale livet i blokka:

- Blokken har en egen Facebook-side for oss som bor her. Foruten praktisk informasjon, tas det her initiativ til blokkfester og samlinger.

Nedenfor campus, like ved SiS Sportssenter, ligger Rennebergstien studentboliger. Også her er det ledige boliger. Frank Bremnes viser fram fellesrommet som denne dagen er pyntet med flagg og vimpler, i hjørnet står et digert PA-anlegg.

– Vi oppfordrer studentene til å være sosiale. SiS har konkurranser mellom ulike bygg om hvem som har det fineste fellesrommet. Bygget som mottar førstepremien vinner midler som skal brukes på å gjøre sosiale aktiviteter, nettopp i fellesrommet. På den måten sikrer vi et godt og ikke minst ryddig bomiljø, sier Bremnes.

Grønt og nært: Campus Bjergsted
– Der danser jeg! Dansestudent Ingvild Maria Thingnes peker på Institutt for musikk og dans sine lokaler fra terrassen sin. Bjergsted studentboliger åpnet høsten 2015, og viser markant igjen i landskapet med sin friske grønnfarge og moderne arkitektur.

– Det beste med å bo her er beliggenheten, instituttet mitt ligger rett over veien. Nærheten til byen tenker jeg ikke så mye på. Jeg har egentlig ikke behov for å være så mye i sentrum, vi holder oss for det meste på campus Bjergsted. Alle på mitt trinn bor i nærheten, så vi samler oss fint her i boligene, forteller Ingvild Maria.

Utsikten fra Ingvild Marias studioleilighet i fjerde etasje er eventyraktig: Snødekte fjell langt borte i horisonten, blå fjord i midten og bykjernen nærmest. – Det er spesielt fint her om morgenen. Nå på vinteren nyter jeg synet av soloppgangen, sier Ingvild Maria.

Dansestudenten trekker også fram standarden i studentboligen. – Her får jeg dessuten bo for meg selv. Skal man ut i det private markedet må man bo i et bofellesskap for å matche prisen. Jeg kan selv velge når jeg vil være sosial. Det er generelt et godt miljø for å treffe folk i blokka, i fellesrommet er det liv hver kveld. Prosjektoren blir flittig brukt, vi har filmkvelder og folk samles for å se fotballkamper.

14 boområder
SiS tilbyr studenter i Stavanger studentboliger på til sammen 14 boområder i regionen: Sandnes sentrum, Mariero, Storhaug, Bjergsted, Misjonsmarken på Kampen, Mosvangen, Sandal ved Madla Amfi og Molkeholen på Madlamark. De seks resterende er plassert rundt eller på campus Ullandhaug: i Gulaksveien, Jernalderveien, Norvald Frafjordsgate, i Novvegen, i Sørmarka og Rennebergstien.

Tekst/filmsnutt: siri.j.pedersen@uis.no

UiS logo
Dansestudent Ingvild Maria Thingnes bor i Bjergsted studentboliger. Dansestudent Ingvild Maria Thingnes bor i Bjergsted studentboliger.