MENY

Automatisering og elektronikkdesign bachelor

Få yrkesgrupper har i løpet av din levealder endret verden mer enn elektroingeniørene. De har utviklet mye av teknologien som vi i dag tar for gitt. Tenk bare på smarttelefoner, flatskjermer, roboter og alt annet som vi bruker i hverdagen som inneholder elektronikk.

Bachelorstudiet i automatisering og elektronikkdesign utdanner deg til en elektroingeniør med kompetanse innen måling, overvåking, regulering og automatisering av prosesser, systemer og enheter.

Studiet er høyteknologisk og bærer preg av det moderne samfunnets overgang fra analoge til digitale teknologier. De fleste elektroemnene inneholder laboratoriearbeid og en blanding av praktisk og teoretisk oppgaveløsning, i tillegg til vanlige forelesningstimer.

Elektrokunnskap anvendes direkte i energisystemer for vindkraft, solenergi og vannkraft, det vil si  teknologiutvikling av smarte løsninger for framtidens bærekraftige byer.

Automatisering og elektronikkdesign Y-vei

UiS tilbyr også et y-veisløp innen automatisering og elektronikkdesign. Y-veisløpet er tilpasset søkere med fagbrev i elektro (elektriker, automatiker m.fl.).

Bredt fagmiljø

Som student blir du tilknyttet et godt og bredt akademisk fagmiljø ved Institutt for elektro- og datateknikk.

Les mer: Smarthus for bestemor, Studenten bak studentapp satser på strikkemaskin

Du er kanskje også interessert i:

Kart over hvordan informasjonsteknologi i en by kombineres med bygninger og infrastruktur.

Kilde: CP Publisert 28.12.2017