MENY

Offshoreteknologi

Tar du en mastergrad i offshoreteknologi ved UiS vil du få kunnskap innen et vidt spekter av fagområder og en kompetanse som offshore og marine næringer er avhengige av. Du velger først bachelorprogram i maskin eller bygg konstruksjonsteknikk, før du tar overgang til masterstudiet de siste to årene.
Foto/illustrasjon av oljerigg i Arktis. Bildet illustererer masterstudiet i offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger.

Dette studiet konsentrerer seg om teknologien som blir brukt over havbunnen i forbindelse med offshore og marine næringer. Studiet er lagt til rette for internasjonale studenter og undervisningen er på engelsk. Du kan kvalifisere deg til doktorgradstudier etter fullført master.

Bachelor i bygg, konstruksjonsteknikk

Det femårige masterstudiet med spesialisering i byggkonstruksjonsteknikk følger den såkalte 3+2-modellen. Det betyr at du først tar en treårig bachelor bygg før du fortsetter med toårig master innen offshoreteknologi. Du velger da enten masterstudiet i Industriell teknologi og driftsledelse, som gir deg en innføring i industrielle tjenester, drift og vedlikehold og tilstandsovervåkning. Eller du kan velge masterstudiet i Marin- og offshoreteknologi, som gir deg kunnskap om systemer og operasjoner som inngår i marine aktiviteter. Les mer om bachelor i bygg, konstruksjonsteknikk.


Bachelor i maskin

Det femårige masterstudiet med spesialisering i maskin følger den såkalte 3+2-modellen. Det betyr at du først tar en treårig bachelor i maskin før du fortsetter med toårig master innen offshoreteknologi. Du velger da enten masterstudiet i Industriell teknologi og driftsledelse, som gir deg en innføring i industrielle tjenester, drift og vedlikehold og tilstandsovervåkning. Eller du kan velge masterstudiet i Marin- og offshoreteknologi, som gir deg kunnskap om systemer og operasjoner som inngår i marine aktiviteter. Studiet er lagt til rette for internasjonale studenter og undervisningen er på engelsk. Du kan kvalifisere deg til doktorgradstudier etter fullført master. Les mer bachelor maskin.


Kilde: CP Publisert 16.08.2017