Thompson Rivers University

På nett: www.tru.ca

Om universitetet
Thompson Rivers University (TRU) fikk universitetsstatus i 2005 (Full Fledge University). Institusjonen ble etablert i 1970 som Cariboo College og endret navn til The University College of the Cariboo i 1989, da de fikk University College status. Universitetet har i dag ca. 9000 studenter (+ 3000 fjernstudenter), derav 930 internasjonale fra 60 ulike nasjoner. Det er et offentlig universitet med over 100 studieprogram innenfor Arts & Humanities, Computing Science & Technology, Education, English as a Second Language, Health Science, Sciences & Environment, Tourism, Trades and Technology, Customized Training Programs.

Om byen
TRU ligger i Kamloops, en søvnig liten by i delstaten British Columbia i Canada, 355 km nordøst for Vancouver, og et godt stykke også fra alt annet. Byen strekker seg ut over et ganske stort område, noe som betyr at de 85.000 innbyggerne bor nokså spredt. Kamloops ligger der hvor to elver møtes, derav navnet Thompson Rivers. Området rundt er et fascinerende ørkenlandskap med nakne åser og fjell. For de friluftslivsinteresserte er dette paradis, med et uttall gode fiskevann, golfbaner, alpinanlegg og flotte turområder både sommer og vinter. Stor sjanse for å se ville dyr.

Fasiliteter
Campus ligger like utenfor selve sentrum av Kamloops. De har svømmebasseng, idrettshall og treningssenter, teater, bibliotek, pc-laber, helseklinikk, studentaktivitetssenter, bokhandel, tre kafeteriaer, snack bars og en pub. Trådløst nettverk. Det arrangeres orienteringsprogram for internasjonale studenter hvert semester, og de organiserer også andre aktiviteter for internasjonale studenter i løpet av semesteret. De har dessuten et stort internasjonalt kontor ? TRU World.

Bolig og kostnadsnivå
TRU tilbyr bolig både på campus og like i nærheten. Se her for flere detaljer. Noen av disse er helt nye i år.

Studieorganisering
Vintersemesteret: Januar til april
Sommersemesteret: Mai til august
Høstsemesteret: September til desember

Studiepoeng
For å vere fulltidsstudent må du ta 15 Credit Points. Vanlegvis er eit fag 3 creditpoints.

Visum
Om du kun skal være ute et semester trenger du ikke studentvisum, men dersom du skal være lenger, eller dersom du planlegger å jobbe ved siden av studiene, må du ha det. Du må selv ta kontakt med den nærmeste kanadiske ambassade.

Språktester
Norske studenter slipper engelske språktester dersom de kan vise til karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole.

Studieavgifter
UiS disponerer 4 utvekslingsplasser (ingen studieavgifter) per år. Studenter innenfor sykepleie og turisme har førsteprioritet til disse plassene, men også studenter fra andre fagområder kan søke. Øvrige studenter kan komme som betalende studenter. Studieavgiftene er da 6255/semesteret/15 Credits på Undergraduate.