MENY

Tirsdagsforedrag: Spedbarna i myra i Hå

16. februar holder arkeolog Torunn Zachrisson foredraget «Spedbarna i myra i Hå – hva skjedde i jernalderens myrer?» Hun vil her ta for seg et funn av hodeskaller av fem spedbarn.

I fokus står et funn av hodeskaller av fem spedbarn. De ble funnet i en myr - Tviodlo - på gården Bø i Hå kommune på Jæren. Myra ligger med praktfull utsikt over hav og land, akkurat der hvor Høg-Jæren faller ned mot det flate landskapet nedenfor. Funnet sammenlignes med andre typer av nedleggelser av funn i myrer i Rogland. ​Tviodlo-funnet er unikt i et norsk perspektiv, kanskje også i et nordisk.

VÅRENS FOREDRAGSREKKE

Populærvitenskapelig
De åpne tirsdagsforedragene retter seg mot den delen av publikum som liker å lytte til og kommunisere direkte med foredragsholdere som henter sine emner fra museets virksomhetsområde, men også tilgrensende tema. Hovedvekten ligger på emner som tar for seg fortiden, naturhistorien og kulturminnevernet. Foredragene er tilgjengelige for et allment interessert publikum, og som regel bruker foredragsholderne gode illustrasjoner og bilder. 

Det er anledning til å stille spørsmål til foredragsholderen eller gi kommentarer til innholdet. Foredragene holdes i museets auditorium med en serie på ca. åtte om våren og høsten.

Foredragene holdes tirsdager kl. 18.30 i museets auditorium. Fri entré.

Akademisk kvarter
I forkant av foredragene på tirsdager tilbyr vi en kort omvisning i utstillingene, og så fremt det er mulig knytter vi denne omvisningen opp til kveldens tema. Akademisk kvarter starter kl 18 og det er gratis inngang. 

Bilde av fasaden til Arkeologisk museum