MENY

Utstillingsåpning: Møt Menneske

26. april åpner to nye utstillinger på Arkeologisk museum: "Møt mennesket" og "De utvalgte". Vi ønsker alle velkommen til utstillingsåpning.

26. april kl. 19 ønsker vi velkommen til utsillingsåpning på Arkeologisk museum. 

I utstillingen "Møt mennesket" presenterer vi skjeletter fra museets samlinger innenfor en verdig ramme, deriblant Vistemennesket.

Utstillingen vil gi rom for historiene mange av skjelettene bærer med seg. Det er historier om det 14-årige Vistemennesket som døde en gang for 8000 år siden. Seks skjeletter fra en massegrav fra bronsealder, funnet på Sola, forteller om avkuttede halsvirvler og dramatisk død for en gruppe mennesker som er gravlagt samtidig. Det samme bærer de fem spedbarnskallene fra Hå bud om. De er funnet lagt ned i en myr ved en kilde der jernutfelling har farget vannet rødt. Kilder var kontaktsteder til andre verdener og kan tyde på at barna har vært en gave til gudene.

Og hva hendte en gang i vikingtid med mannen som er skylt i land på Karmøy?

Samme kveld åpner vi også utstillingen "De utvalgte", som tar for seg utvalgte gjenstander fra museets samlinger. Noen er flotte å se på, andre har en spennende historie å fortelle. Gjenstandene er utvalgt av museets ansatte. 

Vi ønsker alle velkomne til utstillingsåpning!